Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Ruh Sağlığı Her 10 kişiden birinin ruh sağlığı bozuk

        Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yayımladığı"2014Ruh Sağlığı Atlası" ileilgiliBirleşmiş Milletler (BM)Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan DSÖ Ruh Sağlığı Birimi yetkilisi FahmyHanna, dünya genelindesağlık çalışanlarının sadece yüzde 1'inin ruh sağlığı hizmeti verdiğinedikkati çekti.

        Hanna, dünya genelinde ortalamaher 10 bin kişiye, düşük ve orta gelirli ülkelerde ise her 100 bin kişiyebirruh sağlığı ve hastalıkları uzmanıdüştüğünü söyledi.

        2014 Ruh Sağlığı Atlası'na göre,az gelişmiş ülkelerde yıllık kişi başına yapılan ruh sağlığı harcaması2 dolarınaltında kalırken, gelişmiş ülkelerde bu harcama 50 doların üzerine çıkabiliyor.

        "Dünya genelindeyaklaşık her 10 kişiden birinin ruh sağlığının bozuk olduğu" belirtilen Atlas'ta, "Her yıl 900 bin kişi intihar ediyor ve gençler arasındaki en yaygın ikinci ölüm sebebi intihar" ifadesine yer verildi.

        Her 4 kişiden birininhayatlarının belli dönemlerinde ruhsal bozukluk geçirdiği veruh sağlığı ciddi anlamdabozuk olan her 4 kişiden 3'ünün ise hiçbir tedavi almadığına dikkati çekilen Atlas'ta, 2030 yılına kadar depresyonungetirdiği yük açısından ilksıraya yerleşeceği veküresel bir kriz olacağı uyarısında bulunuldu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ