Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Uzmanlar uyardı: " Kurban etini bekletip, hafif mangal ateşinde pişirin"

        Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde uyarılarda bulunan Prof. Dr. Yahya Sağlıker, etlerin yanıp, kömür haline gelmiş halde tüketilmesinin çok sakıncalı olduğunu anttı. Yanmış, rengi koyu siyah haline gelmiş etin kanserojen olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Sağlıker, "Pişirim sırasında kullanılan kömürlerin odun kömürü olmasına dikkat edilmeli. Ağır maddeler içeren kömürler, aşırı ateş, uzun süre ateşte tutma ve etlerin yakılmış halde tüketilmesi oldukça sakıncalıdır. Mümkünse tadını da çok bozmadan ilkel-vahşi bir tat da içermeyecek şekilde hafif alasulu, ama zarar vermeyen baharatlarla zenginlendirilmelidir" dedi.

        HASTALARI UYARDI

        Çeşitli hastalıklar sebebiyle kendilerine et tüketimi konusunda doktor tarafından sakınca konmuş kişileri de uyaran Prof. Dr. Sağlıker, şöyle devam etti:

        "Hipertansiyon hastaları kurban etlerini en fazla 100 gram olarak tercih etmelidir. Miktar olarak bu sınırı geçmemesini öneriyoruz. Etin tamamen yağsız, koyu siyah taraflarını tercih edip, mümkünse dana eti olmalıdır. Ayrıca mümkünse yağ ve özellikle katı yağ ilavesinde bulunulmamalı. İç yağlar ve iç organ yağlarının tüketimine karşıyız. Sulu yemeklerde zeytinyağı, mısır özü yağı ya da ayçiçek yağı tercih edilebilir."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ