Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık 10 adımda daha mutlu uyanın!
        1

        1- Sizi mutsuz eden tüm olayları bir kağıda yazın. Değiştirmeniz ya da çözmeniz mümkün olmayanların üzerini kalın bir kalem ile görünemeyecek şekilde çizin.

        2

        Kalanlara bakın, şimdi daha iyi hissediyor olmalısınız, ne de olsa baktığınız sorunlar baş edebileceğiniz sorunlar. Diğerleri ile vakit kaybetmenin anlamı yok nasıl olsa çözemezsiniz.

        3

        2- Sizi üzen insanları listeleyin ve hepsi hakkında yanına gerçek fikirlerinizi yazın. Sakın nasıl görmek istediğinizi değil onlar hakkındaki gerçek fikirlerinizi yazın.

        4

        Artık onları değiştirmeye çalışmaktan vazgeçip olduğu gibi kabul edin. Artık sizi üzen insanlar hakkında daha az üzülmeye başladığınızı göreceksiniz.

        5

        3- En sevdiğiniz şarkıyı çalın ve yüksek sesle şarkıya eşlik edin, buna birkaç şarkı daha ekleyebilirsiniz.

        6

        4- Vaktiniz ve ortam müsaitse dışarı çıkın ve hiçbir şey düşünmeden uzun bir yürüyüş yapın, iyice yorulana kadar hiç durmayın.

        7

        5- Çevrenizde az tanıdığınız sizce çok daha yaşlı olan bir büyüğünüz ile karşılaşınca ona çok içten gülümseyin. Onun da gülümsediğinde mutlu olduğunu düşünün. Bu sizi farklı olarak mutlu edecektir.

        8

        6- Yolda karşılaştığınız tanıdığınız birisine onu mutlu edecek bir konuda çok aşırı iltifat edin. Onun mutluluğu size yansıyacaktır.

        9

        7- Çok sevdiğiniz fakat uzun süre arayamadığınız birisini telefon ile arayın ve sohbet edin bırakın o anlatsın siz dinleyin. Telefonu kapattığınızda onun ile geçirdiğiniz ve sizi güldüren bir anıyı düşünün.