Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Kanser Çalışan kanser hastalarına tedavi süresince maaş verilsin

        Sami AKBIYIK / GAZETE HABERTÜRK

        Yıllarca çalıştıkları ve kariyerlerinin zirvesine ulaştıkları sırada kansere yakalanan birçok kişinin hayatı değişti. Kimisi işinden atıldı, kimisine kredi verilmedi, kimisi de evlat edinemedi.

        Kanser hastaları, tedavi süresince işverenin maaş ödemeye devam etmesini istiyor. Hülya Karaman da 10 yıldır satış müdürü olarak çalıştığı oteldeki işinden kanser tedavisi gördüğü için çıkartıldı. Eski işine dönmek isteyen Karaman için 100 bini aşkın imza toplandı. Kanserle mücadele döneminde iş başvurusu yapan Kanserle Dans Derneği’nden Sevgi Akçakoca da, kanserli hastaların işten atılmalarının yanı sıra firmalar tarafından işe de alınmadıklarını söyledi. Kanserli hastalara kredi verilmediğini iddiaeden Akçakoca, “Tedavi sürecinde ihtiyaç kredisine başvurdum. Ancak kanser tedavisi gördüğüm banka sisteminde görüldü. Ve talep ettiğim krediyi vermediler” dedi.

        DESTEK OLAN DA VAR

        Kanserle Dans Derneği üyesi Yeliz Güler, kanser mücadelesinde olumlu örnek gösteren işverenlerin de bulunduğunu söyledi ve “Kariyerimin 2. yılında kansere yakalandım. 3.5 ay işe gidemedim. Tedavi süresince şirketimin verdiği araçla tedaviye gittim. Ne patronumdan, ne de iş arkadaşlarımdan herhangi bir mobbinge uğradım. Şu anda sağlığım yerinde olduğu için aynı şirkette hâlâ çalışmaya devam ediyorum ve çok mutluyum” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ