Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Meme estetiğinde nelere dikkat edilmeli?

        Göğüs güzelliği kadınlarda özgüveni artıran en önemli estetik öğelerin başında geliyor. Buna bağlı olarak da meme estetiği ameliyatları, kadınların estetik operasyonlarda ilk tercihlerinden oluyor. Plastik & Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tevfik Şatır, meme estetiği öncesinde, karar aşamasında ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

        Meme büyütme ameliyatı kadınları en mutlu eden plastik cerrahi ameliyatlarının başında geliyor. Bu ameliyat, küçük göğüslü, göğüs asimetrisi yani birisi diğerinden daha büyük olması, kilo kaybı gibi nedenlerle göğüslerinde bozulma olan kadınlar tarafından talep ediliyor. Plastik cerrahi uygulamaları ile memelerin dolgunluğu artırılabiliyor, simetrisi düzeltilebiliyor, doğum sonrası kaybedilen meme dokusu ve hacmi düzeltilebiliyor.

        Meme büyütme ameliyatlarının memelerin durumuna ve hastanın tercihine göre birden fazla yöntemle yapılabildiğini belirten Op. Dr. Şatır, “Meme büyütme ameliyatlarında meme implantı kullanılabilir, kişinin kendi yağı arıtma işleminden geçirilerek yağ transferi yapılabilir ya da dolgu enjeksiyonları kullanılabilir. Plastik cerrah memelerin durumuna ve hastanın tercihine göre hangi tekniğin daha uygun olduğunu belirler ve ameliyatı ona göre planlar” dedi.

        EN İYİ SONUÇ İÇİN İDEAL MEME BOYUTU HESAPLANMALI!

        Meme büyültme-küçültme ameliyatlarında en doğal sonuçlara ulaşabilmek için ideal meme boyutuna ulaşılması gerektiğini ifade eden Op. Dr. Tevfik Şatır, ideal meme boyutunun kişilere göre farklılıklar gösterdiğini ve operasyonun da buna göre yapılması gerektiğinin altını çizdi.

        Op. Dr. Şatır, “İdeal meme büyüklüğü kişinin boy, kilo ve genel vücut yapısı göz önüne alınarak hesaplanır. Meme büyüklüğü; göğüs kafesi, omuz ve boyunla uyumlu olmalı. Kişinin boyunun uzunluğu, göğüs kafesi şeklinin dar ya da geniş olması, var olan göğüs dokusunun büyüklüğü gibi faktörler de hesaplama esnasında göz önünde bulunur. Meme boyutu hesaplanırken amaç taşınması kolay, vücudun genel hatlarıyla uyumlu, doğal görünen göğüs boyutuna ulaşmaktır” şeklinde konuştu.

        SARKIK GÖĞÜSLER İÇİN DİKLEŞTİRME AMELİYATI ŞART!

        Meme büyütme estetiği ile göğüslerdeki sarkıklığın giderilemeyeceği konusunda uyarıda bulunan Op. Dr. Şatır, “Eğer göğüslerin hacmi yerinde ama sarkık duruyorsa yalnızca meme dikleştirme ameliyatı yapılması yeterli olabilir. Ancak hem hacim kaybı hem de sarkma varsa o zaman meme büyütme ile birlikte meme dikleştirme ameliyatı da yapılması gerekir. Günümüzde plastik cerrahların çoğu genellikle iki operasyon aynı anda yapmayı tercih ediyor” diye konuştu.

        İYİLEŞME SÜRESİ KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

        Ameliyat sonrası iyileşme süresinin kişilerin yaşam tarzına ve operasyonda kullanılan yönteme göre değişebildiğini de belirten Op. Dr. Şatır, “Ameliyat olan kişinin genel sağlık durumu, uygulanan teknik, alkol ve sigara kullanımı gibi kişinin genel yaşam tarzı ve yine cerrahın verdiği tavsiyelere sağladığı uyuma göre farklılıklar gösterebiliyor. Örneğin meme implantının göğüs kasının altına ya da üstüne konulması veya cerrahi kesinin yapıldığı yer gibi faktörler de iyileşme süresinde etkili rol oynar” dedi.

        ÖZGÜVEN KAZANDIRIYOR!

        Daha güzel göğüslere sahip olmanın yalnızca estetik açıdan değil psikolojik açıdan da önem taşıdığını kaydeden Op. Dr. Şatır, “Küçük meme, çok büyük meme, sarkık meme veya düşük memeye sahip olma, kadının ruhsal ve cinsel yaşamını olumsuz olarak etkileyen faktörlerden biridir. Bu gibi durumlarla karşı karşıya olan kadınlar, güven duygularını kaybetmenin yanı sıra, aileleri, eşleri ve çevreleri ile iyi ilişkiler kurmakta da oldukça zorlanmakta ve de mutsuz bireyler olmaktadırlar. Kadınların daha iyi ve daha çekici bir görünüm kazanması özgüvenlerinin de artmasını sağlıyor” ifadelerinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ