Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cep telefonuna yerleştirilen bir cihazla artık her gıdanın şeker, kalori, yağ ve tazeliği ölçülebilecek!

        ABD'li perakende zinciri Target Corporation, gıdaların besin değerini ölçecek yeni bir cihaz üzerinde çalıştığını açıkladı.

        Ülkenin önde gelen teknik üniversilelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile birlikte çalışmalarını yürüten şirket, akıllı teletbnlara da yerleştirilecek olan cihazın pirinç tanesi büyüklügünde olduğunu duyurdu.

        HER ŞEYİ SÖYLÜYOR

        Söz konusu cihaz, gıdaların içindeki vitamin ve gluten değerlerini, kalori miktarını, yağ oranını ve tazeliğini hesaplayacak. Şirketin teknolojik gelişmelerden sorumlu mürlürü Casey Carl, "Geliştirdiğimiz cihaz ilk olarak Target marketlerinde kullanılacak.

        Daha sonraki süreçte herkes bu cihaza sahip olabilecek. Hatta cihazı akıllı telefonlara yerleştireceğiz. Böylelikle tüketici, balık alıyorsa; ne zaman denizden çıktığını, taze olupolmadığını anında öğrenebilecek. Eğer portakal alıyorsa içindeki C vitamini değerini bilecek. Bu cihaz hem tüketicinin hem de satıcının yararına olacak" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ