Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Yağ yakan yiyecekler nelerdir?
        1

        1. Diyet yaparken, normal süt yerine yağsız süt içmeyi tercih edin. Yarım litre az yağlı süt, günlük kalsiyum ihtiyacınızın bir miktarını karşılıyor.

        2

        2. Fazla abartmadan az miktarda tüketeceğiniz kırmızı biber, vücut ısınızın artmasını sağlar. Vücut ısınızın artması sayesinde metabolizmanız da hızlanır.

        3

        3. Kırmızı et yağlı olduğu için, onun yerine beyaz et tercih etmeniz, yağ yakımı açısından daha faydalı.

        4

        4. Yeşil çay yağ oluşmasını yavaşlatır, enerji kullanımını hızlandırır.

        5

        5. Zencefil içerdiği gingerol sayesinde metabolizmanın fazla çalışmasını sağlar ve sindirimi hızlandırır.

        6

        6. Fesleğen vücutta biriken fazla suyu atmaya yardımcı oluyor. Üstelik, içindeki eter yağların moral yükseltici etkisi bulunuyor

        7

        7. Kekik, sindirim sorunlarını tedavi edici etkiye sahip ve metabolizmayı hızlandırıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra yorgunluktan şikayet edenlere zindelik veriyor.

        8

        8. Biberiye, sindirimi düzenler. İyi bir canlandırıcıdır, kan dolaşımını hızlandırır, cildi sıkılaştırır. Et yemeklerinde kullanılabilir.

        9

        9. Civanperçemi, tatlıya karşı iştahı keser, tokluk hissi verir. Tazelik veren lezzeti, ağır yemeklerin tadını hafifletir.

        10

        10. At kuyruğu bitkisi idrar sökücü özelliğiyle biliniyor. Yağ dokularını eritmeye yardım eden bitki yaraların iyileşmesine de yardımcı oluyor. Fakat tüm idrar söktürücü bitkilerde olduğu gibi fazla dozda kullanılırsa böbreklere zarar verebilir.

        11

        11. Adaçayı zayıflamak isteyenler tarafından iştah kesici olarak kullanılıyor. Çay ve yemeklerde baharat olarak da kullanılabiliyor.

        12

        12. Limon, içerdiği C vitamini sayesinde yağların kolay yakılmasını sağllar.

        13

        13. Maydanoz, metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.

        14

        14. Sarımsak kan dolaşımına ve sindirime yardımcı olur.

        15

        15. Sinameki, kalın bağırsakta suyun emilmesini önleyerek müshil görevi yapar. Uzun süreli kullanımlarda bağırsaklarda yan etkilere yol açacağından idrar söktürücü özelliği bulunan rezene ve nane gibi bitkilerle desteklenmesi gerekiyor.

        16

        16. Somon balığı içerdiği zengin iyot sayesinde, tiroit hormonunun salgılanmasında etkili. Bu şekilde tiroit dengenizi kurmanıza yardımcı oluyor.

        17

        17. Su sadece susuzluğunuzu gidermez, aynı zamanda midenizi doldurur ve açlık hissinizi azaltır! Yemeklerden 20 dakika önce içeceğiniz bir bardak su, tokluk hissi sağlar. Günde iki litre su içmek çok faydalı.

        18

        18. İştah dindirme özelliğine sahip olan tarçın, yağ yakımını da hızlandırır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ