Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık ‘Düşük hapı’ satışı sürüyor

        Öznur KARSLI / GAZETE HABERTÜRK

        İstanbul polisi, önceki gün doğum servisleri dışında ve 10 haftayı geçen hamilelikte kullanımı tehlikeli olan hapları internet üzerinden satışa sunan İstanbul Bakırköy’deki bir eczane ile Mersin’in Tarsus İlçesi’ndeki bir depoya baskın düzenlemişti. Baskında, satışa hazır şekilde bekletilen piyasadeğeri yaklaşık 1 milyon TL olan 9 bin 520 kutu hap ele geçirilmişti. Sağlık Bakanlığı’nın durumu İçişleri Bakanlığı’na bildirmesi ve operasyon düzenlenmesine rağmen internet sitelerinde düşük ilaçları satılmaya devam ediyor.

        SİTE YÖNETİCİSİ EYLÜL HANIM

        O sitelerden biri de “düşükhapıburda. com”. “0535 841...” ile başlayan iletişim numarasının bulunduğu internet sitesinde aslında yan etkisi düşük yapmaya neden olan bir mide ilacının satışı yapılıyor. İnternet sitesinde fiyat özellikle belirtilmemiş. “Eylül Hanım” isimli kişiye verilen siparişlerde ilacı satın almak için arayan hamile kadınlara farklı fiyatlar sunuluyor. Site yöneticisi Eylül Hanım’ı düşük ilacı alıcısı gibi biz de aradık. Önce hamileliğin süresini sordu. “6 haftalık gebelik” cevabının ardından ilacın fiyatının 300 lira olduğunu söyledi. Söz konusu kişi düşük ilacının kullanım şeklinin ilaç prospektüsünde yazdığını belirterek telefon görüşmesine son verdi.

        KARGOYLA YA DA ELDEN TESLİM

        İstenmeyen gebeliklere son vermek isteyen hamile kadınların ulaştığı ‘düşükhapıburada.com’, kullanıcılara 7/24 destek verdiğini duyuruyor. Bahsi geçen ilaç kargoyla ya da elden de teslim ediliyor. Sitede bunun yanı sıra“düşük sonrasında hastalara psikolojik destek ve 9 saatte düşük yapma garantisi verildiği” bilgisi de yer alıyor. Kullanıcı yorumlarına bakıldığında ise düşük ilacına ihtiyaç duyanların evlilik dışı hamile kalan kadınlar ile istenmeyen gebelikleri sonlandırmak isteyenlerin çoğunlukta olduğu görülüyor. Söz konusu ilacı almak isteyenler arasında Azerbaycan, Türkmenistan gibi ülkelerden hamile kadınlar da yer alıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ