Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Salih bebek ilik bekliyor!

        İZMİR'de, 6 ay önce dünyaya gelen Salih Koçyiğit'in henüz 15 günlükken lösemi olduğu belirlendi. Bir kan hastalığı olan 'amegakaryositik trombositopeni' teşhisi konan Salih bebeğin babası Yasin Koçyiğit, "Salihler ölmesin. Kızılay'a giderek kök hücre için bir tüp kan vermeleri yeterli. Sadece benim oğlum için değil tüm ilik nakli bekleyenler için" dedi.

        17 GÜN HASTANEDE YATTI

        Yasin ve İlknur Koçyiğit çiftinin 3'üncü çocuğu Salih, 6 ay önce dünyaya geldi. Doğumdan 15 gün sonra işitme testi için Salih'i muayene eden doktor, Koçyiğit çiftine, işitme testinin olumsuz sonuç verdiğini belirterek, nedeni araştırmak üzere Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendirdi. Yasin Koçyiğit, burada yapılan tetkikler sırasında Salih'e 'amegakaryositik trombositopeni' teşhisi konulduğunu anlatırken şöyle dedi:

        "17 gün hastanede yattık. Salih'e 'amegakaryositik trombositopeni' teşhisi kondu. Yani Salih'in iliği yeterli trombosit üretemiyor. Kanı çok sıvı olduğu için iç ve dış kanamalar riskli. Salih'e 'Cam eşya taşır' gibi bakıyoruz. Hastanede yatarken kan değerlerini düzeltmek için çeşitli tedaviler yapıldı ama sonuç alamadık. Şimdi hayatta kalabilmesi için ilk nakli gerekli. Birçok yere başvurduk. Ağabeyleri 12 yaşındaki Furkan ve 8 yaşındaki Ali'nin de ilikleri tam uyuşmuyor. Benim ve eşimin iliğinin uyuşma olasılığı zaten yüzde 25."

        "ARTIK MADDİ GÜCÜM KALMADI"

        Yurt dışından donörler bulunduğunu ancak, iliklerin uyuşmadığını anlatan Koçyiğit, şöyle devam etti:

        "Almanya'dan bir donör buldular. 700 Euro istediler yatırdım. Ama uyuşmadığını söylediler. Şimdi İsrail'den de donörler var. 2 bin 100 dolar para gerekiyor. Ben asgari ücretle güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. 'Ailemde de bir hastalık var mı' diye defalarca test yaptırdım. Her hastaneye gittiğimizde muayene ücreti ödüyoruz. Şu ana kadar masraflara yetebildim. Ancak artık maddi gücüm de kalmadı."

        İlik nakli denildiğinde insanların korktuğunu belirten Koçyiğit, şöyle konuştu:

        "Salihler ölmesin. Türk Kızılayı'na ve üniversite hastanelerine giderek kök hücre için bir tüp kan vermeleri yeterli. Sadece benim oğlum için değil, tüm ilik nakli bekleyenler için. İnsanlar ilik nakli denildiğinde korkuyorlar. Sadece kan verecekler. Eğer uyuşma olursa o zaman ilik nakli gerçekleşecek."

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ