Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Vajina beyazlatma nedir?

        Dış genital alana vulva adı veriliyor. Vulva zamanla yaşa ve hormonal değişimlere bağlı olarak renk değişimine uğrayabilir ve koyulaşabilir.

        Kadınların pek çoğu gebelik sırasında değişen hormonel etkenlerden dolayı dış genital aland a renk koyulaşmalarından şikayet eder.

        Gebelik sonrasında da bu bölgedeki kararmalar kalıcı olabilir. Özellikle esmer tenli kişilerde bu durum daha belirgindir. Gebelik haricinde doğum kontrol hapı kullanımı, polikistik over sendromu, hormonal sorunlar, bazı cilt hastalıkları, genital bölgede epilasyon amacıyla uygulanan bazı yöntemlerde de dış genital alanda koyulaşma sebebidir.

        LAZERLE RENK AÇMA İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?

        Genital bölge beyazlatma, renk ağartma, genital alan renk açma tedavileri uygulanabiliyor. Lazer yöntemi ile genital alan renk açma ‘labial whitening’ veya ‘vulvar whitening’ olarak da biliniyor. Renk açma tedavileri ortalama 15 ila 20 dakika kadar sürer ve uzmanlar uygulamanın ağrılı bir uygulama olmadığını ifade ediyor.

        Genital bölge beyazlatma işlemi sırasında genel anesteziye gerek duyulmuyor. İşlem sırasında verilen lazer ışığı sayesinde ciltte koyulaşmaya yol açan pigment üreten ‘melanosit' hücreleri tahrip ediliyor, böylelikle genital beyazlatma sağlanmış oluyor. Genellikle tek seans yeterli oluyor ve işlemden hemen sonra kişi günlük hayatına dönüş sağlayabiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ