Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Bunları Biliyor muydunuz 7 hareketle gençlik hissi
        1

        20’lı yaşların sonlarına doğru yılların yorgunluğunu hissetmeye başlayanlardansanız telaşlanmayın. Yoğunluk ya da bitmeyen yorgunluk bahanelerinin ardına sığınmak yerine harekete geçip esneklik kazanmaya ve kendinizi daha zinde hissetmeye ne dersiniz?

        2

        CAT-COW

        Sırt kaslarınızı, kalça ve karnınızı gevşeten, aynı zamanda güçlendiren bu hareket, stresinizi almaya yardımcı olacak. Masa pozisyonundayken, derin bir nefes alarak bir kedinin gerinmesi gibi gerinin, bu esnada başınız aşağıda olsun. Gerilebildiğiniz kadar gerildikten sonra birkaç saniye bu pozisyonda kalın. Nefes verirken vücudunuzu normal haline getirin. Hareketi birkaç kez tekrarlayın.

        3

        PLANK

        Düz bir zemine şınav çeker gibi uzanın. Dirsekleriniz yerde, omuz genişliğinde açık olsun. Nasıl rahat edecekseniz, ellerinizi birleştirilebilir veya serbest bırakabilirsiniz. Ayaklar tıpkı şınav pozisyonundaki gibi parmak uçlarında olmalıdır. Bir ipucu; bacaklarınızın genişliği omuz genişliğinde açarak, dengenizi daha kolay sağlayabilirsiniz.

        4

        SQUAT

        Ayaklarınızı kalça genişliğinde açın. Kalçanız neredeyse yere paralel oluncaya dek, sanki sandalyeye oturur gibi alçalın. Ardından yavaşça başlangıç pozisyonuna dönün. En az 10 tekrar yapmaya gayret edin. Bu hareketi elinizde su şişesi ya da ağırlıklarla da yapabilirsiniz.

        5

        CRESCENT LUNGE

        Uzun süre hareketsiz kalanlar için bu çok rahatlatıcı bir hareket... Esneme sırasında bacak kaslarınız önce gerilecek ama sonra çok rahatladığını hissedeceksiniz... Normal duruş pozisyonundayken bir bacağınızı 90 derecelik açıyla bükün, diğer ayağınızın topuğunu yerden kaldırın. Avuç içleriniz birbirine bakacak şekilde ellerinizi başınızın üzerinde birleştirin. Omurganızı esnetirken kuyruk sokumunuzu serbest bırakın. Derin nefes alıp verin.

        6

        KÖPRÜ

        Sırt üstü uzanın ve dizlerinizi bükün. Ayaklarınızın zemine sağlam bastığından emin olun, bu arada kollarınızı iki yana uzatın. Yavaşça kalçanızı yerden kaldırın. Bedeniniz, dizlerinizden omzunuza doğru düz bir hat oluşturacak şekilde kalçanızı yükseltmeniz önemli. Karın ve kalça kaslarınızı sıkın ve 5 saniye kadar bu pozisyonda kalın. Sonra kalçanızı yavaşça zemine indirin.

        7

        CRUNCH

        Öncelikle yere sırt üstü uzanın, dizlerinizi kırarak karnınıza doğru çekin, topuklarınızı yere basın. Ellerinizi iki yana açın ve dizlerinize yaklaşmaya çalışır gibi karın kaslarınızı kullanarak hafifçe kalkın. Birkaç saniye durup derin nefes alıp vererek yeniden uzanın.

        8

        T-PUSHUP

        Sağ eliniz ile dengenizi sağladıktan sonra göğsünüzden yavaşça dönerek yana doğru açılın ve yan plank pozisyonuna geçin. Dengede olduğunuzdan emin olduktan sonra sol kolunuzu düz bir şekilde havaya kaldırın ve birkaç saniye bu şekilde kalın. Denge sağlayabilirseniz sol bacağınızı kıvırarak sağ bacağınızın üzerine koyabilirsiniz. Ardından yavaşça başlangıç pozunuza dönerek aynı hareketi diğer tarafınız için tekrarlayın.

        9

        PES ETMEYİN

        Siz yine de ilk aşamada kendinize çok yüklenmeyin, zor gelen hareketler için aşama aşama ilerleyin.

        10

        Gazete Habertürk'ten Sema Ereren'in haberine göre vücudunuz hamsa ilk haftanın ağrılı geçmesi normal. En fazla 2 hafta içinde esnekliğinizin arttığını, vücudunuzun rahatladığını göreceksiniz. Bir rahatsızlığınız varsa hareketlere başlamadan bir uzmana danışın.

        11

        BU HAREKETLER NE İŞE YARAR?

        1- Kan dolaşımını artırır. Böylece kendinizi enerjik hissettirir.

        2- Eklem ve kaslarınızı esnetir.

        12

        3- Stresi azaltır, rahatlamanızı sağlar.

        4- Duruş bozukluklarınızın düzelmesine yardımcı olur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ