Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Çok vahim bir iddia

        CHP Konya Milletvekili Atilla Kart aradı.

        Nişasta bazlı şekerle ilgili yazdıklarınız ve gazetenizin yayınları için teşekkür ediyorum. Binlerce çiftçi adına” diye başladı söze.

        Kart’a göre, pancar ekimine getirilen kısıtlamalar nedeniyle sadece Konya bölgesindeki çiftçilerin yıllık ekonomik kaybı 50 milyon dolar civarındaydı. “Büyük bir mağduriyet yaratılıyor” dedi.

        “Siz büyük bir iyi niyetle ‘Bakanlıklar ilgileniyor’ diye yazıyorsunuz. Doğru ilgilenirler. Size karşı kayıtsız kalamazlar ama bir çözüm bulamazlar. Bu işi engelleyemezler” diye de ekledi.

        “Niye?” diye sordum.

        Anlattı:

        “2005 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Mustafa Çetin başkanlığında bir toplantı yapıldı. Toplantının amacı Cargill’e karşı açılan davalar karşısında ne yapılabileceğiydi. Toplantıya Bayındırlık ve Sanayi bakanlıkları ile DPT temsilcisi katıldı. Ama onların yanı sıra Cargill firması yetkilileri de kamunun yaptığı bu toplantıya girdiler. Düşünebiliyor musunuz? Devlet bir firmanın çıkarlarını korumak için yargıya karşı tedbir arayışına giriyor. ‘Tesisin faaliyetlerini yürütebilmesi için hukuki olarak ne yapılabilir’ sorusu için devletin kurumları toplantı yapıyor, Amerikan firması temsilcileriyle.”

        Bu önemli bir iddia.

        Atilla Kart bu iddiasının belgeli olduğunu söyledi ve “Başbakanlık HukukMüşavirliği’nin B.02.0HUK.641.02S-2005-1666-3020” sayılı yazısını faksladı.

        Eğer hal bu ise durum gerçekten vahim demektir.

        Not: Şeker-İş Sendikası da yayınlarımızdan ötürü teşekkürlerini iletmiş. Sağolsunlar. Teşekkür almak değil, halk sağlığı adına sonuç almak istiyoruz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ