Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Sağlıklı Beslenme Zayıflama hapı mı öldürdü?

        AHT muhabiri Mahmut ACARÖZ'ün haberi / Balıkesir

        Balıkesir'de zayıflama hapı kullandıktan sonra kalp çarpıntısı şikayetiyle yakınları tarafından Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan ve 33 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Nilüfer Gülmez (35), yaşam savaşını kaybetti.

        Gülmez'in yakınları, 70 kilo ağırlığındaki genç kadının kilolarını takıntı haline getirdiği ve bu nedenle mutsuz olduğu için 'African Mango' adındaki zayıflama hapını kullandığını ve sonrasında rahatsızlandığını iddia etti. Cumhuriyet Savcılığı, Gülmez'in cenazesini otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Cenaze, İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından, Balıkesir'de toprağa verilecek.

        Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'de bir güvenlik şirketinin ortağı olan Nilüfer Gülmez, 33 gün önce zayıflama hapı kullanmaya başladıktan sonra rahatsızlandı. Kalp çarpıntısı şikayetiyle hastaneye giden Gülmez, yapılan kontrol ve tahlillerinin ardından eve döndü. Yeniden kalp çarpıntısı başlayan Gülmez'in kalbi hastaneye geldiğinde durdu. Gülmez, doktorların süratle müdahalesi sonucu yeniden hayata döndürülerek yoğun bakıma alındı.Gülmez, 33 günlük yaşam mücadelesini sabah saatlerinde kaybetti. Yakınları, Gülmez'in 70 kilo olmasına rağmen kendisini kilolu hissettiğini, bu nedenle 'Afrikan Mango' adlı zayıflama hapını kullandığını iddia etti.

        Sağlık Bakanlığı'ndan olay sonrasında yapılan açıklamada, "Bu ürünlerin pestisit artığı, ağır metal, aflatoksin gibi içerikler açısından gerekli testlerden geçmiş olması, stabilitesini almış olması gereklidir. Bu ve bunun gibi birçok işlemin yapılıp gerçekten bitkisel ilaç onayının alınabileceği tek kurum da Sağlık Bakanlığıdır. Bu bağlamda 663 sayılı KHK ile yetkilerini artırdığımız, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'muz piyasa gözetim ve denetimlerini sıklaştırarak halkımızın sağlığının korunması noktasında yaptırımlarına devam etmektedir. 'Besin desteği' ya da 'takviye edici gıda' adı altında izin alıp bilimsel herhangi bir veriye ve çalışmaya dayanmayan, ticari amaç öncelikli, bitkisel tedavi edici ürün olarak piyasaya sunulan ürünlerin halk sağlığı açısından son derece tehlikeli olduğunu bir kez daha hatırlatırız" denilmişti.

        İlacın Tarım Bakanlığı onaylı olduğu belirtilirken, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz'ın kullanılan zayıflama ilaçlarına ecza depolarında ve eczanelerde rastlanması durumunda el konulacağını açıklamasının ardından bu ürünler toplatılmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ