Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık 3D ameliyat izlediler!

        30. Dünya Endoüroloji Kongresi'ne katılan 2 bin 500 ürolog, ilk kez dev ekrandan HD kalitesinde 3 boyutlu, canlı ve eşzamanlı olarak prostat ameliyatı izledi.

        Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda devam eden eğitim odaklı kongrede, ürolojinin bir alt dalı olan endoüroloji alanındaki bilim ve teknolojinin getirdiği son yenilikler ve bulgular paylaşılıyor.

        İlkleriyle tıp literatürüne girmesi hedeflenen kongrenin ikinci gününde, dev ekrandan HD kalitesinde 3 boyutlu canlı ve eş zamanlı olarak 4 farklı prostat kanseri ameliyat gerçekleştirildi.

        Prostat kanseri ameliyatının 2'si ''Da Vinci'' ismi verilen robotla, diğer 2'si laparoskopik olarak farklı farklı masalarda uygulandı ve bu ameliyatlar aynı anda kongre salonundaki dev ekrana aktarıldı.

        Kongreye katılan 2 bin 500 ürolog da ameliyatları 3D gözlükleriyle izledi.

        Moderatörler aracılığıyla kongre salonundan ameliyathaneye interaktif bağlantı sağlandı. Salondaki katılımcılar ile ameliyatı gerçekleştiren hekimler karşılıklı kritiklerini paylaştı.

        ÜROLOJİDE İLKLERİN DOKTORLARI AMELİYATLARI GERÇEKLEŞTİRDİ

        Kongrede böbrek kanseri ve böbrek taşı ameliyatlarını yapan doktorlar arasında dünya çapında endoürologlar yer alıyor. Bunların arasında ilk kapalı böbrek taşı ameliyatını uygulayan Amerikalı cerrah Dr. Arthur Smith, ilk laparoskopik böbrek çıkartma ameliyatını gerçekleştiren Amerikalı cerrah Dr. Ralph Clayman, ilk defa vücut dışından böbrek taşı kırma yöntemini geliştiren Alman bilim adamı Dr. Christian Chaussy, Avrupa Robotik Cerrahi Derneği Başkanı ve Avrupa'da en fazla robotik cerrahi yapan Dr. Alex Mottrie bulunuyor.

        Dünya Endoüroloji Kongresi, 30 yıldır her yıl değişik bir kıtada olmak üzere dünya çapında endoürologları bir araya getiren bilimsel eğitim odaklı bir kongre olma özelliği taşıyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ