Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi Estetikte yeni dönem

        Şefik DİNÇ / AHT

        Geçen haftasonu Barselona'da tanıtımı yapılan eriyebilen 'askı iplikleri' ile estetikte yeni bir döneme girildi. Barselona'daki tanıtım ve eğitim toplantısına katılan üç Türk estetik cerrahtan biri olan Op. Dr. Ercan Cihandide, hastaların 20 dakika süren işlemden sonra günlük hayatlarına rahatlıkla devam edebileceklerini belirterek, "Yüzde yapılan gençleştirme ameliyatları eriyebilme özellikleri nedeniyle askı iplikleriyle artık ağrısız ve izsiz olarak yapılabiliyor" dedi.

        Avrupa’ya uygunluk (CE) belgesi alan ve estetik ameliyatlarda kullanılmaya başlanan 'eriyebilen askı iplikleri'nin tanıtımı geçen hafta İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen eğitim toplantısında yapıldı. İki gün süren tanıtım ve eğitim toplantısına Türkiye'den katılan üç doktordan biri olan Plastik Cerrah Op. Dr. Ercan Cihandide, yüz gençleştirmede yeni bir döneme girildiğini söyledi.

        20 DAKİKADA AĞRISIZ VE İZSİZ

        Bu yeni askılama yönteminde tamamen eriyebilen özel tasarlanmış ipliklerin kullanıldığını ve bu işlemin elmacık kemiği bölgesinde, burun ucu kaldırmada, nefes almada problem yaşayan hastalarda, kaşın yukarıya asılarak daha dinç bir görünüm sağlamaya yönelik operasyonlarda kullanıldığını belirtti.

        Askı ipliklerinin sorunsuz bir şekilde kullanıldığını ve en önemli faydasının ise artık hastaların ağrısız ve izsiz bir şekilde ameliyat olabilecekleri olduğunu ifade eden Op. Dr. Ercan Cihandide, "Vücuda reaksiyon vermeyen ve tamamen eriyebilen yeni geliştirilen bu askı iplikleri ile 20 dakika süren girişim sayesinde hastalar ameliyat izi olmadan günlük hayatlarını da sorunsuz yaşabiliyorlar. Son dönemde hastalardan bu yönde çok fazla talep geliyordu. Hastalar evde ya da hastanede yatmadan estetik operasyonlarını yaptırıp ve bir an önce günlük hayatlarına devam etmek istiyorlardı. İşte bu iplikler sayesinde bu mümkün oldu." şeklinde konuştu.

        BOTOX'LA DA KULLANILABİLİR

        Altunizade'deki Newest Plastik Cerrahi Merkezi'nde yeni yöntemi başarıyla kullandıkları söyleyen Op. Dr. Ercan Cihandide, yeni ipliklerle askılama işleminin etkisinin 18-24 ay sürdüğünü, ipliklerin vücuda zararsız ve tamamen emilebilir olması nedeniyle istenildiği takdirde işlemin bir çok kez tekrarlanabileceğini ifade ederek, "Askılama işlemi bütünleyici Botox, dolgu, ve PRP (trombositten zengin plazma) gibi işlemlerle kombine edilebilir. Böylece çok daha güzel, estetik ve kalıcı sonuçlar alınabilir." şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ