Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Cinsel Sağlık Kadınlar gerçekte ne ister?, kadın , kadın erkek ilişkileri, cinsel sağlık
        1

        Merhametli erkek çekici erkektir


        Kadınlar ne ister? Bu soruyu hiç onlar için düşündünüz mü? Kadınlar, erkeklerin hassas tarafını özellikle merhametli tarafını çekici buluyor. Etrafında onu saracak, dokunacak bir elin olması aradaki en kuvvetli bağı oluşturuyor.

        2

        Şövalyelik hala var!


        İş romantikliğe gelince çoğu kadın erkeklerin geleneksel erkeksi role büründüğünü söylüyor. Aşk hakkında birçok yazılı kitabı bulunan Dr. Diana Kirschner’a göre bir ilişkinin en doğru aşaması özellikle kurulum aşaması. Sandalyeyi çekerek ya da kapıyı açarak yol açmak oldukça kibar hareketler fakat iş sadece bunlarla bitmiyor.

        3

        Etkileyici kıyafetler


        Stiller gelip geçicidir, ama bakım ve giyim bir erkeğin sürekli dikkat etmesi gerekenlerin başını çekiyor. Oldukça basit gözüken bu unsurlar ilk flört, balayı ve sonrası için bile oldukça önem taşıyor. “Sevgilinizin sevdiği belirli bir tarzın var olup olmadığını anlamaya çalışmalı” diyen Kirschner, “Eğer partneriniz dar bir kot giymenizi istiyorsa, dar kot giymelisiniz” diye de ekliyor.

        4

        Kırmızı giyen erkek bir adım önde


        Bu yargı kadınlar tarafından söylenmiyor fakat kadın bilinçaltı ile ilgili psikologlar tarafından yapılan testler kırmızı giyen erkeklerin kadınlarındikkatini çektiğini gösteriyor. Yapılan bu ilginç çalışma erkekteki kırmızı rengin gücü temsil ettiği, çekicilik hissettirdiği ve kadınlarda cinsel istek oluşmasına yol açtığını göstermekte. Sonuç olarak bu sadece bir araştırma, kırmızı giymek sizi çok daha yakışıklı ve nazik bir erkek haline getirmez. Tamamen size kalmış bir durum.

        5

        Kusurlarınızı gizlemeyin


        Bir kadını, daha iyi olmaya çabalayan bir erkekten başka hiçbir şey bu derece bağlayıcı şekilde etkileyemez. Kadınlar genelde kendini geliştirmeye inanan, düşünceli ve duyarlı bir adamı başka hiçbir şeye değişmiyor. Böyle bir adamla karşılaşıldığında ise kusurların düzeltilmesi için zaman tanınması gerekli. Örneğin kısa bir öfke hali ya da kötü geçen bir iş gününden sonra oluşan somurtkanlık hemen yanlış anlaşılmamalı.

        6

        Onun hayatını değiştirmeye çalışmayın


        Kadınları rahatsız eden bir durum var ise genelde tavsiye almak yerine sadece sizden iyi bir şeyler duymak istiyor. “Erkekler çözüm odaklı oldukları için duydukları her şeyi düzeltme ihtiyacı hissediyor.” diyen Dr. Kirschner, “Bir kadın için karşı cins tarafından dinlenmek ve fikirlerine saygı göstermek bir ilişki için mükemmel bir fırsat” diye de ekliyor.

        7

        Başını sallamak yeterli değil


        Dinlemek önemlidir ama o duyulduğunu bilmek istiyor. “Kötü bir gün geçirmene üzüldüm” tavrıyla bir şeyler söylemeniz, kadınlar için gerçekten önem taşıyor. Duyulanlar karşısında sadece başını sallayan birisiyle bir ömür geçirmeyi kimse istemez, karşınızdakine önem verdiğinizi hissettirmelisiniz.

        8

        Yatak odası ilişkinin anahtarı


        Bu konuda dikkat edilmesi gereken kural, karşınızdaki ile cinsel bir ilişki yaşamadan önce ilişkinizin ilerlemesi için gereken zamanı tanıdığınıza emin olmanız gerektiği. Erkekler genelde cinsel birliktelik konusunda erken yol almak ister ama kadınların çoğu doğal şekilde olması gerektiğini düşünür. Kadınlar da cinsel ilişkiye girmek ister fakat kadınlar açısından hissedilmek istenen olgular biraz daha soyuttur. Sevgi, anlaşılır olduğunu hissetmek ve romantizm kadınların bu konuda önceliklerinden. Bir sonraki aşama ise konuşma ve dokunma, yani sonuç olarak ince ruhlu bir yaklaşım ile hissedilen duyguların yoğun şekilde belirtilmesi ve verilen değerin en yoğun şekilde karşı tarafa aktarılması çok büyük önem taşıyor.

        9

        Kokunuz kadınlarda parfüm etkisi yaratabilir


        Partneriniz arada sırada sizin kıyafetlerinizden giyiyor mu? Giymesi iyiye işaret olabilir. Bazı araştırmalar, erkeğin ter kokusunun kadınlar üzerinde rahatlatıcı bir etkisi olduğunu göstermekte.

        10

        Bugün çok güzelsin deyin


        Kadınlar güzel göründüklerinin söylenmesinden hoşlanırlar. Eğer güzel bir elbise giyiyorsa, o elbise ile alakalı bir söz, eğer çekici görünüyor ya da saçlarını yeni kestirdiyse duruma uygun bir çift güzel iltifat duymak kadınları mutlu edecektir.

        11

        İlişkiniz hakkında konuşmaktan korkmayın


        Bir kadının ilişkiniz hakkında konuşmak istemesi yanlış bir şey yaptığı veya kötüye yormanız gerektiği anlamına gelmez. Neler olup bittiği, yanlış giden durumları öğrenmek istiyor veya sadece neler olup bittiğini bilmek istiyor olabilir. Geniş kapsamlı bir konuşma yapmanız sizi olduğunuzdan daha yakın bir çift haline getirebilir.

        12

        Eşinizin gözlerinin içine bakın


        Bazı erkekler, partnerlerinin yanında oturduklarında daha rahat hissedebilir fakat birçok kadın yüz yüze zaman geçirmeyi tercih edebilir. Ayrıca cinsel ilişki sırasında da partnerinizin gözlerinin içine bakmak ilişkinizi derinleştirmenize yardımcı olabilir.

        13

        Romantik olmak aslında çok basit


        Kadınların romantizm anlayışı genellikle çok büyük beklentiler içerisinde olduklarına yorumlanır, fakat güzel bir demet çiçek, samimi bir akşam yemeği, birkaç satır aşk şiiri gibi ufak sürprizler ile eşinizi mutlu etmeniz mümkün. Çoğu kadın basit romantik jestleri sever, sık sık olması ise klişe gelebilir. İlişkinizdeki her şey gibi romantizm oranını da dengeleyerek oldukça mutlu bir çift olabilirsiniz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ