Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Genel Sağlık En faydalı tropikal meyveler
        1

        ANANAS:

        Mucize besin olarak da nitelendirilen ananasın faydaları saymakla bitmiyor. Kanser, tansiyon ve mide rahatsızları için kullanılıyor. Antioksidan bir koruma sağlayarak, vücuttaki zararlı maddelerin atılımını hızlandırıyor. Kalsiyum ve demir açısından da zengindir. Büyük bir bölümü su olan ananas özellikle içeceklerde ve tatlılarda çok kullanılıyor.

        2

        DURİAN:

        Güneydoğu Asya'da çok yaygın olan bir meyvedir. Vitamin yönünden zengin olması nedeniyle durian B, C, E ve yüksek demir içeriğe sahip. Güçlü bir kan temizleyicidir. Kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor.

        3

        PAPAYA:

        Papaya, hem meyve hem de sebze olarak tüketilebilen çok yönlü bir meyvedir. İçeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller metabolizmanın güçlendirilmesinde etkilidir. Papaya yüksek lif içeriğine sahiptir. Bu yüksek lif sayesinde tokluk hissi verir ve kilo alımını engelliyor. İçinde bulunan enzim, sindirim sistemi sorunlarını gidermeye, yaraları ve alerjilerin tedavi edilmesine yardımcı oluyor.

        4

        JABUTİCABA:

        Sadece Güney Amerika'da bulunan bu ilginç ağaç özellikle Paraguay, Arjantin ve Brezilya’da bol miktarda bulunuyor.

        Sağlık içinde faydalı olduğuna inanılan Jabuticaba, bademcik, astım ve ishalde kaynatılarak tedavi amaçlı da kullanılıyor.

        5

        RAMBUTAN:

        Tanen ve saponin adında çok önemli 2 adet polifenol içerir. Bu iki polifenol kanser ve kalp hastalıkları açısından kuvvetli önleyicilerdir. C vitamini açısından zengin olan rambutan, azot içeriği yüksek kaliteli bitkisel protein içerir. İçerdiği oleik ve eikosoid yağ asitleri nedeniyle cildin parlamasına yardımcı olur.

        6

        DRAGON FRUİT:

        Yüksek tansiyona iyi geliyor. Kalsiyum açısından zengin olan meyve iskelet sistemini kuvvetlendiriyor. İçerisinde Potasyum, kalsiyum, magnezyum, lif ve C vitaminleri bulunuyor.

        7

        LAZONES:

        Özellikle vitaminlerden A, B1 ve B2 ve mineral açısından zengindir. Hücrelerin korunması için yararlı güçlü bir antioksidandır.

        8

        MANGO:

        Bu meyve içerdiği vitaminler nedeniyle sinirler, cilt ve saçlar için çok yararlı. Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur. A vitamini C vitamini E vitamini Demir Böbreklere faydalıdır, Kanı temizler, Olgunlaşmış mango oldukça faydalıdır.

        9

        MAMEY:

        Anavatanı Güney Amerika olan bu meyve vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindr.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ