Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şemdinli şehidi Ersin Özyurt son yolculuğuna uğurlandı

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında yaralanan er Ersin Özyurt, şehit oldu. Şemdinli'nin Topraklı Tepe Bölgesinde PKK'lı teröristlerin açtığı taciz ateşinde yaralanan Özyurt, helikopterle kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Helikopterle memleketi Bingöl'ün Solhan ilçesine getirilen şehit Özyurt için İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Şehit Özyurt'un Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin özgeçmişi okundu.

        "HİÇBİR HAİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

        REKLAM

        Kaymakam Fatih Okumuş yaptığı konuşmada, şehit Ersin'in peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olan şehadet mertebesine ulaştığını ifade ederek, şöyle konuştu:

        "Ersin, bayrak, vatan ve kutsallarımız için şehit oldu. Bunu unutmayacak ve unutturmayacağız. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Hain, alçak, dış güçlerin maşaları, karanlık odakların taşeronları, PKK terör örgütüne ve hiçbir terör örgütüne boyun eğmeyeceğiz, yılmayacağız ve gerekirse kanımızın son damlasına kadar bu aziz vatanı savunacağız. Hiçbir haine boyun eğmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi hiçbir karanlık güç bozamayacak. Bugün acımız ne kadar büyük olsa da hainleri sevindirmeyeceğiz."

        Şehit yakınları şehidin cenazesine sarılarak Zazaca ve Türkçe ağıt yaktı. İl Müftüsü Mecit Can'ın okuduğu duanın ardından Ersin'in naaşı Ulu Camiye getirildi, cenaze namazı kılındı.

        Cenazeye katılan vatandaşlar attıkları "Şehitler ölmez vatan bölünmez, şehide uzanan eller kırılsın, kahrolsun PKK" sloganlarıyla terör örgütünü protesto etti.Daha sonra Ersin'in cenazesi götürüldüğü Murat Köyüne bağlı Alak Mezarsında toprağa verildi.

        ISPARTA ŞEHİDİNİ UĞURLADI

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın cenazesi Isparta'nın Gelendost ilçesi Yenice köyünde defnedildi. Cenazeye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'da katıldı.

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sercan Kara'nın (26) cenaze törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, AK Parti Milletvekili Said Yüce, CHP Milletvekili İrfan Bakır, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Eğirdir Dağ Komando Okul Komutanı Tuğgeneral Tuğgeneral Ömer Faruk Bozdemir, Isparta Garnizon Komutanı Albay Cüneyt Arıkan, Jandarma Komutanı albay Mustafa Özdurhan, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

        Köy camiinde kılınan cuma namazının ardından şehidin özgeçmişi okundu. Sercan Kara, cenaze namazının kılınmasının ardından köy mezarlığına defnedildi.

        GÖKHAN KURAK'IN CENAZESİ ZONGULDAK'TA DEFNEDİLDİ

        Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Gökhan Kurak'ın (28) naaşı ise, Zonguldak'ta toprağa verildi.

        Şehit Kurak'ın naaşı, Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde ilçeye bağlı Karapınar beldesindeki evinin önüne getirildi

        Burada okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından dua edildi.

        Ardından belde meydanında düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak milletvekilleri Özcan Ulupınar, Faruk Çaturoğlu ve Hüseyin Özbakır, CHP Zonguldak milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanı Tuğgeneral Sırrı Yılmaz, Zonguldak Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Zonguldak Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Gökhan İnan, kaymakamlar, belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

        Törende şehidin babası Cevat ve annesi Hacer Kurak'ın, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabildiği görüldü. Bakan Özlü, şehidin anne ve babasına taziye dileklerini iletti.

        Burada öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında cenaze nakil aracına kadar taşındı.

        Şehit Kurak'ın cenazesi, beldedeki aile kabristanına defnedildi.

        ERKAN KARACA SAMSUN'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Erkan Karaca için Samsun'da cenaze töreni düzenlendi.Şehit Karaca'nın (28) Türk bayrağına sarılı naaşı, helallik alınmak amacıyla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak babaevinin bulunduğu Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

        Helallik alındığı sırada şehidin babası Ayhan Karaca, "İşte benim yavrum. İşte benim aslanım. Canımın parçası. Biricik evladım. Vatan sağ olsun." diyerek gözyaşı döktü.Şehit kardeşinin kamuflajını giyen ablası Ceylan Karaca da tabutunun başında büyük üzüntü yaşadı.Helallik alınmasının ardından şehit Karaca'nın naaşı, Büyük Cami'ye götürüldü. Şehidin annesi Hatice Karaca, oğlunun fotoğrafını öperek, üzerinde Türk bayrağı bulunan tabutuna sarıldı ve "Kırmızı beyaz bayrağımızla ne kadar güzel olmuşsun oğlum." diye ağıt yaktı.

        Cuma namazını müteakiben kılınan cenaze namazından sonra şehidin naaşı, askerlerin omuzlarında taşınarak top arabasına konuldu. Bir süre top arabasıyla götürülen şehit Karaca'nın naaşı, daha sonra cenaze aracıyla toprağa verilmek üzere Çarşamba ilçesine gönderildi. Cenaze namazına, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Samsunsporlu futbolcular, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ile vatandaşlar katıldı.

        ÖMER KÜÇÜK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen piyade sözleşmeli er Ömer Küçük'ün cenazesi Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde toprağa verildi. Şemdinli ilçesindeki Ortaklar bölgesinde bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan piyade sözleşmeli er Ömer Küçük için Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki mezarlık kompleksinde tören düzenlendi.

        Cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Küçük için helallik istenip dualar okundu. Törene katılan şehidin babası Cuma Küçük, annesi Hatice ve yakınları ağıtlar yaktı. Törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay Valisi Erdal Ata, askeri yetkililer ve vatandaşlardan yoğun kalabalık katıldı. Şehidin naaşı daha sonra kompleksteki şehitliğe defnedildi.

        ŞEHİT TAYFUN KAVUN TOPRAĞA VERİLDİ

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Söz. Er. Tayfun Kavun için Cacabey Camii'nde cuma namazını müteakip tören düzenlendi.

        Törene, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Vali Necati Şentürk, askeri personel ve çok sayıda Kırşehirli katıldı. Cuma namazı çıkışı sonrası Bakan Tüfenkci de gelerek aileye taziyelerini iletti. Kılınan cenaze namazı ve alınan helalliğin ardından Tayfun Kavuncu, Ahmet Tozluku şehitliğine defnedildi.

        EMRE KARAASLAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

        Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada şehit düşen piyade sözleşmeli er Emre Karaaslan'ın cenazesi, Bursa'da defnedildi.

        Şehit Karaaslan'ın (24) Türk bayrağına sarılı naaşı, ilk olarak Kestel ilçesindeki evine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından Karaaslan'ın cenazesi, merkez Osmangazi ilçesindeki Mihraplı Camisi'ne götürüldü.

        Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bazı milletvekilleri ve çok sayıda kişi katıldı.Şehidin eşi Ezgi Helin, annesi Naciye ve babası İhsan Karaaslan ile dedesi Süleyman Aydın, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.Bakan Canikli, şehidin ailesine başsağlığı dileklerini iletti.Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Kestel'deki aile kabristanında toprağa verildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ