Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Sıla'dan 6 yıl sonra yeni albüm: Şarkıcı - Müzik Dünyasından Haberler
        1

        Sıla'nın yeni albümü 'Şarkıcı', tüm dijital platformlarda yerini aldı. Projede; 'Şarkıcı', 'Kalksın Uyuyanlar', 'Velhasıl', 'Sek', 'Başgan', 'Ansızın', 'Arz', 'Sen Ağla', 'Yemyeşil', 'Suskun', 'Metelik', 'Öpücük ve Kurabiye', 'Mektup', 'Altango', 'Yolcudur Abbas' adlı 15 şarkı yer alıyor.

        2

        'Mürekkep'ten 6 yıl sonra 'Şarkıcı'yı dinleyicilerinin beğenisine sunan Sıla, yeni parçalarıyla ozan yönünü bir kez daha sergilemiş. 'Şarkıcı', yedinci solo albümünü çıkaran Sıla'nın müzikal birikimi ile Anadolu, dünya ezgileri ve ritmlerinin yansımasıymış... Albümde her şarkının ayrı bir hikayesi ve ayrı bir aurası var.

        3

        Sıla'nın hiçbir parçasını birbirinden ayıramam, bu haksızlık olur. Ancak diğerlerine göre daha da kendimi bulduğum 3 şarkı var; 'Kalksın Uyuyanlar', 'Öpücük ve Kurabiye' ile 'Mektup'... Tüm parçaları dinlerken gözlerimin önünden düşünceler ve hatıralar yağdı. Ayrıca Sıla'nın her şarkısının zamansız olduğunu düşünüyorum. Bence 'Şarkıcı', uzun yıllar kalitesini unutturmayacak bir albüm...

        4

        Oyuncu İlker Kaleli ile birliktelik yaşayan Sıla, aşktan da beslenerek ortaya harika işler çıkarmış. 'Şarkıcı' albümündeki parçalar 'Sıla'nın Yan Benimle', 'Oluruna Bırak', Yoruldum' gibi dillere pelesenk olmuş ve efsaneleşmiş eski şarkılarını aratmıyor hatta onların da önüne geçiyor diyebilirim.

        5

        9 YIL SONRA 9 ŞARKI

        Atiye, yeni albümü 'Deli İşi'ni dinleyicilerin beğenisine sundu. 'Deli İşi', Türkiye'nin ilk fusion pop albümüymüş... Şarkıcının 9 yılın ardından 9 şarkılık albümündeki birçok parçanın bestesinde de Erol Sebebci imzası bulunuyormuş. Atiye'nin üretmeye devam etmesi beni çok sevindiriyor. Çünkü Atiye şarkılarını seviyorum. Ünlü şarkıcının farklı bir tarzı var. Kıpır kıpır enerjisiyle, klipteki danslarıyla insana neşe saçıyor. 'Deli İşi'nde diğerlerinden farklı olarak 'Kendime Not' dikkatimi çekti. Atiye, şarkının son bölümündeki rap performansıyla beni şaşırttı.

        6

        'KABUK'LARINI KIRDI!

        Alternatif müziğin güçlü kadın vokallerinden Su Soley, 'Kabuk' ismini taşıyan yeni albümünü dinleyicilerle buluşturdu. Su Soley, 7 şarkıdan oluşan 'Kabuk'u müzikal anlamda yaşadığı önemli bir kırılma noktası olarak ifade etmiş. Albümde yenilikçi bakış açısıyla oluşturulan sound'lar ile farklı bir tarz ortaya çıkmış. Birçok tarzdan beslenerek ortaya çıkan 'Kabuk', başa sarıp sarıp dinlemelik...

        7

        'AŞK ATEŞİ' İLE YAZ GELDİ

        Aleyna Tilki, İngilizce şarkısı 'Take It Or Leave It'in ardından 'Aşk Ateşi'ni yayınladı. Bir dondurma markası için 'Aşk Ateşi'ni hazırlayan genç şarkıcı, yazı getirmiş. Tilki'nin bu konseptte yaptığı parçaları çok seviyorum. 'Nasılsın Aşkta' ve 'Bu Benim Masalım' da aynı tarzda ve aynı sıcaklıkta şarkılardandı...

        8

        'GELME YANIMA' ENERJİK

        'Makina', 'Eline Düştüm', 'Sudan Sebep' şarkılarıyla bir dönem dillere dolanan Emir, 'Gelme Yanıma'yı müzikseverlerle buluşturdu. 'Gecenin Yarısı'nın ardından 'Gelme Yanıma'yı yayınlayan Emir, yaz enerjisini yeni parçasına yansıtmış. Ayrıca şarkıcı, parti konseptli klibinde diğer kliplerden farklı olarak yer almamayı tercih etmiş. 'Gelme Yanıma'yı eğlenceli bulsam da 'Eline Düştüm' kadar ilgimi çekemedi diyebilirim.

        9

        GÖKÇE 'GEL GEL' DİYOR

        Gökçe Kırgız Taner'in söz ve bestesi Tüzzün'e ait olan 'Gel Gel' adlı parçası yayımlandı. Kırgız, 'Yeni şarkım ile yazı getiriyorum ve bu hareketli şarkıyı sizlere emanet ediyorum. Dans etmeye, eğlenmeye hazırsanız; başlıyoruz.' diyerek, düşüncesini ifade etmiş. Şarkıcı, 'Gel Gel'in klibinde ilk kez dans ederek bu yönünü de sergilemiş. 'Gel Gel', 'Pişmanlıklar Ülkesi'nin ardından beğendiğim şarkılar arasında yerini aldı.

        10

        HAFTANIN 'EN ÇOK DİLE DOLANAN'I

        Melike Şahin dinlemekten kendimi alıkoyamadığım bir hafta geçirdim. En çok 'Nasır'a eşlik etsem de, 'Geri Ver', 'Tutuşmuş Beraber', 'Deli Kan' tekrar tekrar başa sardıklarımdan oldu... Şahin'in öyle bir kalemi var ki her şarkısında insan kopup, gidiyor... Böyle duygu yüklü şarkılar dinlediğimde hep aynı soru aklıma geliyor; 'Bir insan böyle etkileyici bir şarkıyı üzücü şeyler yaşamadan nasıl yazabilir?' Belki de yaşadıkları için satırlara dökebiliyorlardır, bilmiyorum... Ama tek bildiğim şey; Melike Şahin'e daha çok değer vermemiz gerektiği... Şahin, kalitesini zaten her parçasıyla ayrı şekilde ifade etmeyi başarıyor. Bu zamana kadar hayatında bir kez bile olsa Melike Şahin dinlemeyen kişi kaybetmiştir. Gerçi dinleyen de çoktan bence hayatta birçok şeyini kaybetmiştir zaten...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ