AB'den iki İsrailli bakan için yaptırım önergesi
AB Dış Politika Şefi Kaja Kallas, İsrailli bakanlar Ben-Gvir ve Smotrich için yaptırım önergesi verdi. AB Komisyonu ayrıca üye ülkelere İsrail mallarına uygulanan ticari imtiyazların askıya alınmasını teklif etti
ABONE OLAB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Smotrich için yaptırım önergesi verdi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelere İsrail mallarına uygulanan ticari imtiyazların askıya alınmasını ve İsrail yetkililerine yaptırım uygulanmasını teklif etti.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ve AB Komisyonunun Ticaretten Sorumlu Üyesi Maros Sefcovic, Brüksel'de düzenledikleri ortak basın toplantısında İsrail'e yönelik yaptırım teklifinin detaylarını açıkladı.
"İsrail hükümetinin Gazze'ye yönelik saldırısı, savaşın yeni bir tırmanışıdır ve insani krizi daha da derinleştirecektir." diyen Kallas, aşırılık yanlısı İsrailli bakanlara, işgal altındaki Filistin topraklarını gasbeden şiddet yanlısı yerleşimcilere ve bunu destekleyen kuruluşlara yönelik yaptırım paketi sunduğunu duyurdu.
Kallas, "Çok açık olmak istiyorum, amaç İsrail'i cezalandırmak değil, Gazze'deki insani durumu iyileştirmek." değerlendirmesini yaptı.
Tüm üye ülkelerin Gazze'deki durumun sürdürülemez olduğu konusunda hemfikir olduğunu vurgulayan Kallas, "Savaş sona ermeli, acılar sona ermeli ve tüm esirler serbest bırakılmalı. Bu amaca ulaşmak için elimizdeki tüm araçları kullanmalıyız. Ayrıca, Batı Şeria'da iki devletli çözümün uygulanabilirliğini azaltan tehlikeli gelişmeleri de gözden kaçırmamalıyız." diye konuştu.