Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Son dakika... ABD'de bomba paniği: Bu kez Robert De Niro hedef alındı!

        New York Polisi, Tribeca bölgesinde şüpheli paket bulduğunu duyurdu. ABD basını, bombalı pakedin dünyaca ünlü film yıldızı Robert de Niro'ya gönderildiğini öne sürdü.Paketin üzerinde Oscarlı aktör Robert de Niro'ya ait restoranın adresi olduğu belirtildi.

        Paketin, eski ABD başkanları Barack Obama ve Bill Clinton'ın evleriyle CNN'in New York ofisi dahil olmak üzere birçok adrese gönderilen ve içinde patlayıcı madde bulunan paketlerle bağlantısı olduğundan şüpheleniliyor.

        New York polisi, paket gönderildiği sırada restoranın boş olduğunu açıkladı.

        De Niro'nun, ABD Başkanı Donald Trump'ı sert bir dille eleştirdiği ve "ulusal felaket" olarak değerlendirdiği biliniyor.

        BIDEN'A DA AYNI BOMBA GÖNDERİLDİ

        ABD'nin eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'ına diğerlerine benzer bombalı bir paket gönderildiği belirtildi.

        ABD’de patlayıcı cihaz bulunan şüpheli paketler siyasileri, medya kuruluşlarını, ünlüleri ve diplomatları hedef almaya devam ediyor. ABD medyası, eski ABD’nin eski Başkan Yardımcısı Joe Biden’a gönderildiğini düşündükleri şüpheli bir paketi incelediklerini açıkladı.

        OBAMA İLE CLINTON'A DA GÖNDERİLMİŞTİ

        EskiABDBaşkanı Obama'nın Washington'daki evi ile eskiABDBaşkanı Bill Clinton ve eski Dışişleri Bakanı eşi Hillary Clinton'ın New York'un banliyösü Chappaqu'daki evlerine, içerisinde patlayıcı maddenin olduğu bir paket gönderilmişti.

        Amerikan Gizli Servisi, iki eski başkanın evindeki paketlerin, "patlayıcı madde içerme riskine karşı postalara yapılan rutin denetimler esnasında" tespit edildiğini ve gerekli işlemlerin yapıldığını açıklamıştı. Paketlerin, Obama ve Clinton'a ulaşmadan önce ele geçirildiği kaydedilmişti.

        REKLAM

        Bu arada New York Polisi, yayın kuruluşu CNN'in de içinde bulunduğu Time Warner Center'a da benzeri bir paket gönderildiğini açıklamıştı. Macar asıllı Amerikalı milyarder iş adamı George Soros'un New York'taki evinin posta kutusunda da dün patlayıcı madde bulunmuştu.

        Beyaz Saray, Trump veABDBaşkan Yardımcısı Mike Pence, eski başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton'ın evlerine patlayıcı madde gönderilmesini kınamıştı.

        TRUMP AÇIKLAMA YAPTI

        ABD Başkanı Donald Trump, iki günde art arda gelen bomba ihbarlarına ilişkin yaptığı açıklamada, medyayı suçladı.

        ABD’de geçtiğimiz gün peş peşe gelen bomba haberlerinden sonra bugün de New York’ta şüpheli paket bulunmuş, paketin ünlü oyuncu Robert de Niro’ya postalandığı öğrenilmişti. Geçtiğimiz gün de eski ABD Başkanı Barack Obama, Eski Dışişleri Bakanı Hilary Clinton’a postalanan bomba tespit etmişti.

        Ardı ardına gelen haberlerin ardından ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada medyayı suçladı ve toplumda nefretin körüklendiğini iddia etti. Trump yaptığı paylaşımda, “Bugün, toplumumuzda gördüğümüz öfkenin çok büyük bir kısmı, 'yalan haber' olarak adlandırdığım ana akım medyanın bilerek yalan ve yanlış haber yapmasından kaynaklanıyor. O kadar kötü ve nefret dolu oldu ki benim açıklamalarımın ötesine geçtiler. Ana akım medya, eylemlerini düzeltmeli, hemen!" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ