Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin SON DAKİKA HABERİ! Timur Selçuk hayatını kaybetti - Timur Selçuk'un son sözleri... - Magazin haberleri

        Müzisyen Münir Nurettin Selçuk'un oğlu Timur Selçuk yaşamını yitirdi. Usta müzisyenin ölüm nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Sanatçının, kızı Mercan Selçuk'un evinde vefat ettiği bildirildi.

        Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Selçuk için taziye mesajı yayımladı.

        Bakan Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Müzik dünyamızın ustalarından, devlet sanatçımız Timur Selçuk'un vefat haberini derin üzüntüyle öğrendim. Kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum. Sanat camiamızın başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

        SON SÖZLERİ

        Oyuncu Sinan Albayrak, Timur Selçuk'un son görüntülerini yayınlandı. Selçuk, "Küslüklerin sonu yok. Anlaşamadığınız insanlar olabilir. Ama sevgi ve saygıdan kusur etmediğiniz sürece her bahar gönlünüz çiçek açabilir. Allah'a emanet olun." dediği anlar herkesi duygulandırdı.

        CENAZE TÖRENİ

        Timur Selçuk, bugün Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

        TİMUR SELÇUK HAKKINDA

        Beş yaşında piyano çalmaya başlayan Timur Selçuk, yedi yaşında ilk konserini vermişti. Usta müzisyen, Galatasaray Lisesi'nden mezun olmuştu. Aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuvarı piyano bölümüne de devam etmiştir.

        ÜNLÜ ŞAİRLERİN BESTELENEN ŞİİRLERİNİ SESLENDİRMİŞTİ

        Selçuk, Paris'teki École Normale de Musique de Paris'te bestecilik ve orkestra yönetimi bölümünden mezun olduktan sonra 1975'te Türkiye'ye dönmüştür.

        "Ayrılanlar İçin", "Sen Nerdesin" ve "İspanyol Meyhanesi" gibi parçaları müzik dünyasına kazandırmıştır.

        Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli, Attila İlhan ve Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları seslendirmiş, 1976'da İstanbul Oda Orkestrası'nı ve kendi öğrencilerini yetiştirdiği Çağdaş Müzik Merkezi'ni kurmuştur.

        Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 10 yıl çalışmış, Bilgesu Erenus'un "Nereye Payidar" oyunu için besteler yapmış, Uğur Mumcu'nun Sakıncalı Piyade'sinin müziklerini yapmış, ayrıca "804 İşçi", "Ferhat ile Şirin", "Şeyh Bedrettin Destanı", "Tak-Tik", "Küçük Adam Ne Oldu Sana", Rumuz Goncagül ve "Galilei-Galileo" adlı oyunların müziklerini yapmıştır.

        "Sarıpınar 1914", "Üç İstanbul", "Cahide", "Hakkari'de Bir Mevsim" gibi filmlere de fon müziği bestelemiştir. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.

        TİMUR SELÇUK'UN ÖDÜLLERİ

        Adana Altın Koza Film Festivali En iyi Müzik Ödülü (1994)

        En İyi Müzik (Mavi Sürgün)

        Antalya Altın Portakal Film Festivali (2003)

        En İyi Müzik (Abdülhamid Düşerken)

        Selçuk'un "Ayrılanlar İçin" şarkısı Fransızca da yorumlanmıştı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ