Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika : Ataşehir'de gökdelende yangın

        Ataşehir'de 52 katlı gökdeleninin 13. katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

        AKILLI SİSTEM DEVREYE GİRDİ

        Habertürk Haber Merkezi'nın haberine göre; Ataşehir'deki bir gökdelende çıkan yangının başlamasından hemen sonra akıllı yangın söndürme sisteminin devreye girdiği, itfaiye ekiplerinin de soğutma çalışması yaparak dumanı tahliye ettiği öğrenildi. Yoğun duman oluşan katlarda itfaiyecilerin bazı pencereleri kırdığı belirtildi.

        Site Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Alataş, "Soğutma sistemine bağlı 12. katta en yukarıya kadar besleyen bir ara zon var. Bu ara zonda çalışma yapılırken, bir patlama meydana geliyor. Patlamanın hemen ardından, arkadaşlar aşağıya indi. Can kaybımız yok, dumandan etkilenenler var. Onlar da hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumları da iyi" dedi.

        Gökdelenden çıkan dumanlar birçok noktadan görüldü. İHA'nın haberine göre; Yangın yapılan çalışma sonrası söndürülürken, gökdelende çalışanlar söndürme çalışmaları sırasında dışarı çıktı. Öte yandan bir kişi dumandan etkilendi.

        Sağlık ekipleri dumandan etkilenen şahsa olay yerinde müdahale etti.

        FENERBAHÇELİ DATOME DA ETKİLENDİ

        Ataşehir'deki gökdelen yangınında Fenerbahçeli basketbolcu Luigi Datome de etkilendi.

        Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu yangınla ilgili olarak, "Yangın söndürüldü, duman tahliye edildi. Zarar gören bir işçimiz hastaneye kaldırıldı" dedi.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ