Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika: Azerbaycan-Ermenistan! Ermenistan bunu da yaptı! Çocuk asker... - Haberler

        Ermenistan, Azerbaycan ordusu karşısında aldığı ağır darbelerin ardından savaş suçu olarak sayılan bir gelişmeye daha imza attı. Misket ve fosfor bombası, SCUD füzesiyle Azerbaycan'da onlarca insanın ölümüne neden olan Ermenistan, artan asker kaybının ardından çocukları da cepheye göndermeye başladı.

        "ULUSLARARASI KURULUŞLAR İNCELEMELİ"

        DHA'da yer alan habere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Ermenistan´ın Azerbaycan ordusuna karşı çocuk askerler kullandığını ve bu durumun uluslararası kuruluşlar tarafından incelenmesi gerektiğini belirtti.

        "YAPILAN BİR SAVAŞ SUÇUDUR"

        Haciyev, "Bu görüntü Ermenistan'ın çocuk askerleri kullandığını gösteriyor. Araştırılması gerekiyor. 15 yaşın altındaki çocukları askere almak ve kullanmak uluslararası insan hakları suçudur ve yasaklanmıştır. Bu savaş suçu olarak tanımlanmaktadır" dedi.

        "ERMENİSTAN'DAN PKK/YPG TAKTİĞİ"

        Ermenistan'ın, Dağlık Karabağ'a Suriye ve Irak'tan getirdiği PKK'lı teröristlere, Azerbaycan askeri üniforması giydirdiği öğrenildi. İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgiye göre terörist gruplar Dağlık Karabağ'ın Şuşa kentine konuşlandırıldı.

        "SURİYE'DEN GETİRİLEN PARALI ASKER DİYECEKLER"

        Söz konusu PKK'lı teröristlere Azerbaycan askeri üniforması giydirildiğine dikkat çeken kaynaklar, Ermenilerin bu yolla, gerçek Azerbaycan askerlerini şaşırtmayı amaçladıkları ayrıca, teröristler öldürüldüğünde, bunların Azerbaycan ordusu tarafından Suriye'den getirilen paralı askerler olduğunu öne süreceklerini vurguladı.

        17 KÖY DAHA İŞGALDEN KURTARILDI

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Azerbaycan ordusunun Zengilan, Cebrail ve Gubadlı bölgelerinde 17 köyü Ermenistan işgalinden kurtardığını duyurdu. Aliyev konuşmasında, Zengilan'da Birinci Alıbeyli, İkinci Alıbeyli, Rebend, Yenikend köyleri, Cebrail'de Govşudlu, Sofulu, Dağ Maşanlı, Kürdler, Hovuslu, Çelebiler köylerinin Gubadlı'da ise Padar, Efendiler, Yusifbeyli, Çaytumas, Hanlık, Sarıyatag, Mollabürhan köyleri ve Gubadlı şehir merkezinin kurtarıldığını açıkladı.

        ALINAN 3'ÜNCÜ KENT "GUBADLI" OLDU

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gubadlı kent merkezinin işgalden kurtarıldığını açıkladı. Aliyev, Twitter hesabından, 27 yıldır işgal altında bulunan Gubadlı kentinin kurtarıldığını duyurdu.

         Aliyev duyurdu: Kurtarıldı
        Aliyev duyurdu: Kurtarıldı Haberi Görüntüle

        1993 YILINDA İŞGAL EDİLMİŞTİ

        Cumhurbaşkanı Aliyev ayrıca Gubadlı'nın bazı köyleriyle Zengilan ve Cebrail illerinin de bazı köylerinin daha kurtarıldığı müjdesini verdi. Ermenistan sınırında bulunan Gubadlı kenti 31 Ağustos 1993'te işgal edilmişti.

         Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes konusunda anlaştı
        Azerbaycan ve Ermenistan ateşkes konusunda anlaştı Haberi Görüntüle

        156 YERLEŞİM BİRİMİ ELE GEÇMİŞ OLDU

        Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'de başladığı operasyonda, 3 kent merkezi, 3 kasaba ve 150 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

        Azerbaycan haritası.

        GEÇİCİ İNSANI ATEŞKES ANTLAŞMASI

        Azerbaycan ve Ermenistan bugün saat 08.00’den itibaren geçici “insani ateşkes” yapılması konusunda anlaştı. Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden birkaç dakika sonra ise Ermeni güçleri yine Azerbaycan topraklarına füzeyle saldırı düzenledi. Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri bakanlarının, 29 Ekim’de Cenevre’de bir araya gelmesi konusunda da mutabakata varıldı.

        "ERMENİSTAN'A ÜCRETSİZ SİLAH GÖNDERİYORLAR"

        Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ sorununun çözüm sürecini yürüten AGİT Minsk Grubu'nu "Azerbaycan'ı kandırmakla" suçladı, bazı devletlerin Ermenistan'a silah göndermesine sessiz kalmayacaklarını söyledi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Komuta Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Aliyev'in başkanlığında, cephe hattında yer alan birliklerin komutanlarının da katılımıyla toplantı düzenlendi.

        SİVİL CAN KAYBI 65'E YÜKSELDİ

        Azerbaycan Başsavcılığı, 27 Eylül'den 26 Ekim'e kadar Ermenistan'ın saldırıları nedeniyle meydana gelen can kayıplarını açıkladı. Buna göre, söz konusu dönemde 65 Azerbaycanlı sivil yaşamını yitirdi, 297 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden sivillerden 18'inin kadın, 10'unun çocuk olduğu açıklandı. Yaralı sivillerden de 69'unun kadın, 32'sinin ise çocuk olduğu kaydedildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ