Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Risk haritası... SON DAKİKA: 5 il bir haftada turuncudan kırmızıya döndü

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısının ardından açıkladığı kararlarla "kontrollü normalleşme" başladı. Yeni dönemde tedbirlerin yoğunluğu illerdeki vaka sayılarına göre belirlenecek. Uygulanacak tedbirler için bakılacak veri ise Sağlık Bakanlığı'nın haftalık olarak paylaştığı her 100 binde görülen vaka sayıları olacak.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu durumu "Tedbirlerin sıkılaştırılması veya gevşetilmesi kararı, salgının her bir ilimizdeki iyileşme veya kötüleşme durumuna göre verilecek. Vatandaşlarımız salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse illerinin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklardır. Her hafta risk durumuna göre illerimizin renkleri yeniden tespit edilecek, iki haftada bir normalleşme uygulaması güncellenecek" sözleriyle açıkladı.

        Harita

        "KADEMELİ VE KONTROLLÜ"

        İşte yeni dönem için kritik olan bu verilerin üçüncüsü dün gece açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 20-26 Şubat'a ait il bazında Kovid-19 vaka sayılarına yer vererek, "Her hafta açıkladığımız illerimizde 100.000 nüfusa düşen haftalık toplam vaka sayısının güncel haritasını ilan ettik. Kademeli ve kontrollü normalleşecegiz" ifadesini kullandı.

        KARADENİZ YİNE ZİRVEDE

        Bu haftaki vakalarda ilk sıralarda yine Karadaniz illeri yer aldı. Birinci sıradaki Ordu'daki tırmanış endişe verici düzeyde. Bu verilerin ilk açıklandığı hafta Ordu'da 194.42 olan vaka, sonraki hafta 228.4'e bu hafta da 301.76'ya çıktı. Ordu'yu Giresun, Samsun, Trabzon ve Rize takip etti.

        KIRMIZIYA DÖNEN BEŞ İL

        Vakaların bir önceki haftaya göre en çok arttığı ilk 5 il Sinop, Ordu, Samsun, Balıkesir ve Giresun oldu. Risk haritasında en yüksek riski ifade eden kırmızı renge bu hafta 5 il daha eklendi. Bu iller 50.17'lik artışla Balıkesir, 32.14'lük artışla Edirne, 26.37'lik artışla Gümüşhane, 20.19'lük artışla Amasya, 12.13'lük artışla Burdur oldu.

        İSTANBUL'DAKİ TIRMANIŞ

        Üç büyük kentte de kritik seviyeler sürüyor. İstanbul'daki artış endişe veriyor. Geçen hafta 68.23 olan vaka, 21.67'lik artışla 89.9'a yükseldi. İstanbul bu sonuçla vakaların en çok arttığı iller sıralamasında 11. sırada yer aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ