Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA TANKER KAZASI! Boğaz'da sis faciası! Tanker balıkçı teknesine çarptı!

        İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde yoğun sis nedeniyle, Kilyos açıklarında Rus bandıralı petrol ve kimyevi madde taşıdığı belirtilen bir tankerle ile balıkçı teknesi çarpıştı. Batan tekneden denize düşen üç balıkçının arandığı öğrenildi.

        İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YENİ AÇIKLAMA

        İstanbul Valiliği, Kilyos açıklarında balıkçı teknesiyle Rus bayraklı bir tankerin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, kaybolan balıkçıları su altı arama çalışmalarına yarın sabaha kadar ara verildiğini duyurdu.

        Kilyos açıklarında sabah erken saatlerinde Rus bayraklı GLARD 2 adlı tanker, Türk bayraklı Dursun Ali Coşkun isimli balıkçı teknesi çarpışmış ve 6 balıkçıdan 3’ü çevredeki balıkçı tekneleri tarafından kurtarılırken, diğer 3’ü ise kaybolmuştu. İstanbul Valiliği, arama çalışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, “Bugün Kilyos açıklarında bir balıkçı gemisi ve tankerin çarpışmasıyla meydana gelen deniz kazasında kaybolan 3 balıkçımızı su altında arama çalışmalarına yarın sabah devam edilmek üzere ara verilmiş, Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarıyla yüzeyde yapılan arama faaliyetleri sürdürülmektedir” ifadelerine yer verildi.

        REKLAM

        SAHİL GÜVENLİK: "ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

        AA'da yer alan habere göre Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise saat 06.30'da İstanbul Boğazı'nın kuzeybatısı 5 mil mesafesinde Rusya'dan İzmir'e giden Rus bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı trol teknesinin çarpıştığı belirtildi.

        Kazada teknenin battığı, 3 kişinin bölgede bulunan balıkçılar tarafından kurtarıldığı ihbarının alınması üzerine olay yerine sahil güvenlik botu ve bir sahil güvenlik helikopterinin görevlendirildiği kaydedilen açıklamada, "Kayıp olduğu değerlendirilen 3 şahsın bulunması maksadıyla Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne ait botun da iştirak ettiği kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

        YERLERİ TESPİT EDİLDİ

        İstanbul Boğazı’nda Rus bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı balıkçı teknesinin çarpışması sonucu kaybolan 3 kişinin yeri tespit edildi.

        KAZAZEDELERE İLK ONLAR ULAŞTI

        Öte yandankazanınardından alabora olan tekne 3 kişiyle birlikte batarken, 3 mürettebat da o esnada kaza yerinden geçen Mahmut Sefa adlı balıkçı teknesi çalışanlarınca kurtarıldı. Kurtarma Mahmut Sefa adlı teknenin güvenlik kameralarına anbean yansıdı.

        Görüntülerde, teknenin battığını gören Mahmut Sefa adlı teknenin personeli önce can simidini alıyor. Tekne alabora olmuş diğer teknenin yanına yanaştırılarak pervaneye tutunmuş 3 kişi kurtarılıyor. Daha sonra batan teknedekilerin yakınları, bir başka tekne ile yanaşarak kazazedeleri alıyor. Kazazedeler yakınlarına sarılıyor. Bir süre sonra kaza yerine ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri kazazedeleri , Sahil Güvenlik Bölge Komutanlığı Limanı'na götürmek için bota alıyor.

        3 KİŞİ PERVANEYE TUTUNMUŞ BAĞIRIYORDU

        Alabora olan balıkçı teknesinin pervanesine tutunarak yardım isteyen kazazedeleri fark ederek yardıma koşan Mahmut Sefa adlı teknenin mürettebatlarından Mustafa Demir, kendilerinin de balık avlamak için denize açıldıklarını belirterek "Biz seyir halinde gidiyorduk. Babam dümendeydi, olayı gördüğü anda yavaşladı. Baktığımda tekne alabora olmuştu. 3 kişi bağırıyordu. Tekne alabora olunca pervane üste çıktığı için pervaneden tutuyorlardı. Biz yanaştık, önce can simidini atmaya çalıştık. Babam, güçleri kalmadığı için düşebilir korkusuyla 'tekneyi yanaştırayım, öyle alalım' dedi. Tekneyi yanaştırdık. Acele etmeden hepsini tek tek, yavaş yavaş aldık.

        Üçünü de aldık içeri. Bir tanesinin gücü, kuvveti gitmişti. Ötekiler çok iyiydi. Gücü giden 15-20 dakika yerde yattı. Üstünü başını çıkarttık, bizde olan çamaşırlardan verdik. Biz teknedekileri aldık 1 bilemedin 1.5 dakika sonra tekne sulara gömüldü. Kurtardıklarımızdan biri ağlıyordu; 'gemi bizi görmedi' diyordu" diye konuştu.

        'TANKERDEKİLER KAZAZEDELERE YARDIM ETMEDİ'

        Teknenin bir başka personeli Mustafa Yılmaz ise kendilerinden başka kimsenin yardım etmediğini belirterek "Gemi balıkçı teknesine vurmuş. Ortadan vurduğu gibi tekneyi epey sürüklemiş, tekne alabora olmuş. Kaptanımız fark ettiğinde bizi bilgilendirdi. Aşağıdan çıktığımız gibi adamlara hemen halat atmaya çalıştık. Ters dönen kayığın pervane kısmına tutunmuşlardı. Kaptan tekneye sıfır yanaştı. Adamları aldık, 1.5 dakika sonra tekne battı, gözlerden kayboldu. Suyun üstüne baktık, kimseyi göremeyince adamları içeri aldık.

        Adamlarla ilgilenmeye başladık, ilk yardım müdahalesi yapmaya çalıştık. Üstlerindeki ıslak elbiseleri çıkarttık, yorgan sardık. Anons geçtik sahil güvenliğe. Çarpan gemidekiler, 4-5 tayfa seyrediyorlardı olayı, net halde görüyorlardı. Tekne dönmüş, adamlar orada yaşam mücadelesi veriyorlardı, herhangi bir müdahalede bulunmuyorlardı. Adamlarla biraz münakaşa yaşadık ama adamlar Türkçe bilmediği için bir şey olmadı" dedi.

        KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

        Kazayla ilgili olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada ise 'Gemi kazasıyla ilgili İstanbul Türkeli 5 mil kuzeyinde ticari gemi ile trol teknesinin çarpışması kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Alemdar Gemisi ivedilikle bölgeye intikal etmiştir. TCG Alemdar gemisinde özel ihtisaslı personel ve gelişmiş su altı arama cihazları ile yapılan aramada batan tekne 77 metre derinlikte tespit edilmiş, personeline yönelik kurtarma faaliyetleri devam etmektedir' denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ