Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA! Büyükçekmece'de patlamada

        İstanbul Büyükçekmece Güzelce Mahallesi'nde bulunan 3 katlı apartmanın giriş katında patlama meydana geldi. Patlamada, 1'i ağır2 kişi yaralandı. Binada büyük çaplı hasar meydana gelirken,bir araç ise kullanılamaz hale geldi.

        Olay, Güzelce Mahallesi'nde bulunan 3 katlı apartmanın giriş katında yaşandı. AA'nın haberine göre,Hayat Caddesi'ndeki 4 katlı binanın alt katında patlama meydana geldi.Patlamada İhsan Güder ağır, Kevser Güder hafif yaralandı. Bir kişi de dumandan etkilendi. Bölgeye itfaiye, ambulans ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi.Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürüldü.İGDAŞ ekipleri tedbir amacıyla güvenlik önlemleri alırken bölgede doğal gaz kullanımının olmadığı anlaşıldı. Şiddetli patlama sonrası binanın dış cephesi ve daire camları adeta tuzla buz oldu. Apartmanın avlusunda bulunan bir araçta patlama sonrası ağır hasar meydana geldi. Patlamada yaşlı bir kadının da vatandaşlar yardımı ile dışarı çıkarıldığı öğrenildi. Patlamanın nedenin belirlenmesi için itfaiye ve polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sürüyor.

        REKLAM

        'İÇERİDEN BABAANNEMİ ÇIKARDIK'

        İHA'nın haberine göre, patlama sırasında amcası yaralanan Emrah Güler, bir anda patlama olduğunu ifade ederek, "Şu alt katta patlama gerçekleşti. Normalde kullanmadığımız eşyaları koyuyorduk orada. Ne olduysa orada olmuş ama kazan patlamamış başka bir kazan mı vardı artık bilmiyoruz. İçeriden babaannemi çıkardık. O kendisi rahatsızdı. Apartmanda 15-16 kişi oturuyordu. Amcam ağır yaralandı. Arkadaşı da hafif yaralıydı. Ne patladığını bilmiyoruz" dedi.

        'İÇKİ ŞİŞELERİ VE BANTLARI BULUNDU'

        Patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Patlama çok büyüktü. Buradanbir kilometre ilerde belediyenin garajı bile sallandı. Arkadaşlarım oradan koşarak buraya geldiler. Bu patlamanın sebebinin içki üretiminde kullanılan alkolün sıkışmasından meydana geldiği büyük ihtimalle ortaya çıkmıştır. En azından doğalgaz patlamasından meydana gelmemiştir. Patlama sonrasında sahaya girildi, çeşitli içki şişeleri ve bantları bulundu. İçki üretiminin yapıldığı görüldü anlaşıldı” dedi.

        REKLAM

        'ALKOLLERDAMITILKEN OLMUŞ'

        Sahte içki üretimi yapılmasından kaynaklı bir patlama olabileceğini söyleyen Akgün, “İçki üretimi yapılan bir alan olduğu görülmüştür. Aşağı yukarı da bu patlamanın da içki üretiminde kullanılan çeşitli alkollerin damıtılması vardır. Damıtılma esnasındaki sıkışmadan meydana geldiği aşağı yukarı belli. Ama biz bunun uzmanı olmadığımız için yüzde yüz bu raporu diğer ilgili teknik arkadaşlar vereceklerdir. Ama sonuçta içki üretimi yapıldığı bir yer. Patlama da alkollerin damıtılması esnasında meydana geldiği ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

        BİNANIN HASAR DURUMU TESPİT EDİLECEK

        3 yaralı olduğunu belirten Başkan Akgün, yaralılardan birinin durumumun ağır olduğunu söyledi. Binanın hasardurumuna göre yıkımına karar verileceğine ifade edenAkgün, "Geçmiş olsun dileklerimi arkadaşlarımıza iletiyoruz. Allah bu tip şeylerden önce çevremizi, insanlarımızı korusun. Kolanlarda kirişlerde deformasyon var mı? Bu binada can ve mal konusunda tehlike arz eden bir durum var mı? Onları da inceledik. Şu anda gözle yaptığımız incelemede binada bir çökme ihtimali yok. Bilahare arkadaşlarımız çıktıktan sonra binada nasıl bir deformasyon meydana gelmiştir bunu da öğreneceğiz. Çünkü birkilometre ileriden bu patlamanın sarsıntısı hissedildi. Dolayısıyla bu binanın teknik yönden incelenmesinin şart olduğunu biliyoruz. Bunu da inşaat mühendisi arkadaşlarımız bu akşam yapacaklardır” şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ