Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

        "Yola çıkarken ilk mitingimizi yine Kayseri'de yapmıştık. Kayseri ile yol arkadaşlığımız farklı.

        6 Şubat depremlerini ve artçı sarsıntıları yakından hisseden Kayseri'ye geçmiş olsun diliyorum. Depremzedelerin en çok göç ettiği illerin başından Kayseri geliyor. Kayserililere teşekkür ediyorum. Kayseri 50 bin depremzede kardeşimize evsahipliği yaptı. Kahramanmaraş'ın kardeş şehir olan Kayseri, Maraş'ın yanında oldu.

        50 bin insanımızı toprağa vermiş olsak da yaralarımızı sarıyoruz. Yıkılacak binaların enkazını kaldırdık. Deprem konutlarının inşasına başladık. 837 bin 500 çadırın, 100 bin konteynerin kurulumunu yaptık. Temeli atılan konut ve köy evi sayısında ise 58 bin 630 sayısına ulaştık. Depremzedelerimiz gönüllerini ferah tutsun. Onları asla sahipsiz bırakmayacağız.

        REKLAM

        Havalimanından buraya gelene kadar hariç; resmi rakam şu anda bu meydan rekor kırdı, 135 bin kişi burada. Bay bay Kemal, Kayseri ne diyor?

        "BİZ SİZİNLE KADER ARKADAŞIYIZ"

        Bizim kumaşımız milletimizin kumaşıdır. Bizim hamurumuzu milletim karmıştır. Kayseri'yle sökülmez ip ile bağlıyız. Biz sizinle kader arkadaşıyız. 2002'den beri tüm mücadeleleri birlikte verdik. Bugün milli geliri 1 trilyon dolara ulaşan bir Türkiye varsa, yıllı 255 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye varsa, Merkez Bankası rezervi 115 milyar dolara ulaştı.

        Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm. 2013'te IMF'i bir daha Türkiye'ye uğramamak üzere gönderdik. CHP'nin sözcüsü bunlar otellerin lobilerinde IMF ile görüştüler. 2013'ten beri bir kuruş almadık, ne kaybettik. Başbakanlığım döneminde bir arada 135 milyar dolara çıkmıştı.

        Bu başarılara 14 Mayıs'tan itibaren bunlara yenilerini ekleyeceğiz. Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapana kadar çalışacağız. Yurtdışında çok ciddi sayıda Kayserili kardeşim var. Sandıklar kapanmadan onlara ulaşmalıyız. Cumhurbaşkanlığında şahsıma, milletvekilliğinde Cumhur İttifakı'na desteklerini talep edeceğiz. Kırgınlık, kızgınlık, küskünlük varsa gönlünü alacak, Türkiye Yüzyılı için oyuna talip olduğumuzu söyleyeceğiz.

        PKK'ya, HDP'ye, dağdakilere 14 Mayıs'ta gereken cevabı veriyor muyuz? 14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun.

        SON DÖNEMDE YAPILANLAR

        Donanmamızın amiral gemisi TCG Anadolu'yu ordumuza teslim ettik. Bay bay Kemal'in Kayseri'de Katarlılara sattığı yalanı attığı fabrikada, yeni nesil Fırtına obüslerini ve Altay tankımızı ürettik. Adamın işi gücü yalan. Eser ortada. Biz eserlerimizle konuşuyoruz.

        Bu hafta başında Kaan'ı hangardan çıkardık. Önceki hafta nükleer güce sahip ülkeler ligine yükseldik. Karadeniz doğalgazını milletimizin evine getirdik. Bu ay doğalgaz ücretsiz. Bir sene boyunca da 25 m3 doğalgazı ücretsiz kullanacak. Etrafımızda doğalgaz ve petrol fışkırırken biz bundan mahrum kaldık. 100 milyarlarca doları yabancı ülkelere fatura olarak ödedik. Artık bu para milletimizin cebinde kalacak.

        AİLE VE GENÇLİK BANKASI

        Bu parayla aile ve gençlik bankası kuracağız. Belli bir geliri rezerv edeceğiz. Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz. Kadınlarımızı emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız. Gençlerimizin kendi işini kurmadan evliliğe adımlarda hibe ve kredilerle yanında olacağız.

        Gabar'dan da müjdeli haber aldık. 100 bin varil üretim kapasiteli petrol rezervi bulduk. Karadeniz'deki doğalgazımızın kalitesi çok iyi. Gabar'daki petrolümüz de üzüm pekmezi kıvamında. Ülkemizin ihtiyacının 10'da birini karşılayacak kaynağa sahip olduk.

        Küçük esnaflara da bir müjde vermek istiyorum. Prim ödeme gün sayısını SSK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indiriyoruz. Bu çalışmadan 1 milyon küçük esnaf faydalanacak.

        "AĞZI SÜT KOKAN TORUNUNU SGK'LI YAPTI"

        Bizim sözümüz öyle adı yalancı çobana çıkmış bay bay Kemal'in sözüne benzemez. 'İşçiler atılmayacak' dedin, İBB'de, İzmir'de, Ankara'da kapıya koydun. Sende doğruluk diye bir şey var mı, hayatın yalan. Vaad diye sıraladıklarına kendileri bile inanmıyor. Belediyedeki işçilerin maaşlarını taksit taksit ödüyorlar. Daha ağzı süt kokan torununu SGK'lı yapan birisi millete utanmadan hak, hukuk, adalet dersi verecek. Bize ve ailemize attığı iftiranın haddi yok.

        CHP LGBT'cidir, İYİ Parti LGBT'cidir, HDP LGBT'cidir. LGBT, AK Parti'nin, MHP'nin, Cumhur İttifakı'nın semtine uğrayamaz. Aile bizde kutsaldır. Kayseri'ye gelince bunlar milliyetçi maskesi takıyor. Van'a ve Ağrı'ya gidince bölücü örgütle kol kola giriyor, 'Selo'ya özgürlük' diyor. Kim bu Selo, 51 Kürt vatandaşımın ölümüne neden olan. Bay bay Kemal benim milletim 14 Mayıs'ta size yol vermeyecek. Cumhur İttifakı, AK Parti ve Erdoğan işbaşında olduğu sürece siz Selo'yu çıkaramazsınız.

        Bu ittifakta ilke, kırmızı çizgi, hassasiyet yok. Proje ve vizyon zaten yok. Yalan, palavra, maske var. Dün kara çaldığına bugün sahip çıkma yüzsüzlüğü var. Bölücülere ve FETÖ'cülere verilmiş sözler var. ABD'deki hamburgercide yenen lokmalar var. O lokmalar kimlerle paylaşıldı? Bölücü örgütün uzantılarına verilmiş tavizler var.

        Avrupa bu kardeşinize niye saldırıyor? Türkiye'de beklediklerini bulamadıkları için. FETÖ'cüler yurtdışında bay Kemal'in parti delegesi gibi çalışıyor. Ne bay bay Kemal ne ortakları bu kepazeliklere tepki göstermiyor. Koalisyonun milliyetçilik iddiasındaki ortağı Meral Hanım niye susuyor? LGBT ile ne söyledin? Adaylarının bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla ne pahasına anlaştığını niye açıklamıyor. Selo'nun, bay bay Kemal'e oy dilenmesinin sebeplerini niye arz etmiyor.

        KILIÇDAROĞLU'NA 17/25 ARALIK TEPKİSİ

        Bay bay Kemal önceki gün 10 yıl sonra 17/25 Aralık girişimindeki 'Her şey montaj' diyor. Madem biliyordun bunları niye millete dinlettin? Niçin aylarca Meclis'te o yalanlar üzerinde tepindin? 15 Temmuz destanına 'Kontrollü darbe' demeni kimler istedi? Bay bay Kemal bu millete bir iyilik yapmak istiyorsa üzerindeki şüphe bulutlarını kaldırmalıdır."

        MERSİN'DE KONUŞTU

        Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'de halka hitap etti.

        Bu alanı çok özlemişiz. Bugün sizlere kavuşmak için buradayız. Ülkemizin tarihi bir seçim öncesinde kalktık bizi bekleyen onca şehir arasından Mersin'i seçtik. Buraya Kayseri'den geliyorum. Kayseri'de bugün katılım 135 bindi. Şimdi Mersin'in resmi rakamlarını aldım, hamdolsun 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandığa gidiyoruz. Bu bir varlık seçimidir. Bu seçimde teröristlere ülkeyi bırakmayacağız. PKK'ya ülkeyi bırakmayacağız. Bay bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa bizim de milletimiz var milletimiz. Buradan Mersin'in komşuları Karaman, Niğde hemen karşımızdaki Kıbrıs'a da selamlarımızı gönderiyorum. İnşallah en kısa sürede bu şehirlerimizi ziyaret edip, hasret gidereceğiz. Salı günü de inşallah Adana'da olacağız.

        "MERSİN'İ ALEVİSİYLE SÜNNİSİYLE SEVİYORUZ"

        Mersin'e daha önce gelecektim. Hem Akkuyu'daki nükleer santralin yakıt çubuklarının teslim törenine katılacak hem de burada sizlerle hasret gidecektim. O günlerde küçük bir rahatsızlığımız oldu, Akkuyu programını canlı bağlantıyla gerçekleştirmek zorunda kaldım. Mersin gibi bir şehrin yoldaşı ettiği için Rabbime hamdediyorum. Mersin, tarım, sanayi, ticarette ayrı bir yeri var. Bizim dev bir liman şehrimiz Mersin. Mersin'in ülkemizin insan zenginliğinin tüm renklerini bünyesinde barındıran özelliği ile kalplerimizde ayrı bir yeri var. Bizim dinimizde ayrım yok. Bizim dinimizde üstünlük ancak Allah'a olan yakınlıkladır. Biz Mersin'i sünnisi ile alevisiyle hangi inanca sahip olursa olsun tüm insanlarıyla seviyoruz.

        "BİZ LAF DEĞİL İCRAAT PEŞİNDEYİZ"

        Biz Türkiye Yüzyılı'nı Mersin'le birlikte inşa etmek istiyoruz. Birileri Mersinlilerin iradesini çantada keklik görüyor. Bugüne kadar Mersin'de tuğla üstüne tuğla koymamış, bir gönüle dokunmamış olanlar Mersinliyi kurşun asker sanıyor. Biz Mersin'in kendisine yapılan her esere, verilen her hizmete vefasını çok iyi biliriz. Biz laf değil icraat peşindeyiz.

        "KANDİL BAY BAY KEMAL'İ NİÇİN DESTEKLİYOR?"

        Bu seçim birileri için bay bay Kemal'i Cumhurbaşkanı yapma, CHP'yi seçim kazandırma, yanındakileri mutlu etme seçimleri değildir. Bu seçim milletimizin sinesini, bizim kararlılığımızı aşamayan senaryoların bir kez daha devreye alınma teşebbüsüdür. Kandil, Bay Bay Kemal'i niçin destekliyor. Kandil'deki terörist başları niçin destekliyor? Her fırsatta CHP tabanına, İYİ Parti, Saadet tabanına hakaret eden HDP'lilerin birden başımıza en büyük Kemalci kesilmesinin sebebi budur. Darbeci FETÖ'cülerin devletin başına çökmek için heyecanlanmalarının sebebi budur.

        "BUNLARIN TAVRI ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR"

        LGBT'ci çeşitli döneminde yıkıcı faaliyet yürütenler varsa hepsinin Bay Bay Kemal demesinin sebebi budur. AK Parti'ye, MHP'ye, Cumhur İttifakı'na LGBT sokulamaz. Çünkü bizde aile kurumu kutsaldır, aile kurumumuza leke sürdürmeyiz. Kendi şehirlerine hizmet etmek dışında herşeyi yapan, şehir şehir dolaştırılarak sahne verilen belediye başkanlarının da sesi çıkmadı. Koalisyon masası adeta teslimiyet masası haline dönüşmüş durumda. Şu belediyenin Mersin'e hizmeti var mı? Bunların tavrı ne biliyor musunuz; çöp, çukur, çamur. Bunlarda belediyecilik budur. Bunlarda hizmet aşkı yok. Ben İstanbul'da belediye başkanlığı yaptım. Görevi CHP'den devraldım. İstanbul susuzdu. Çöp, çukur, çamur. Haliç kokudan geçilmiyordu.

        "HANGİ ROL VERİLMİŞSE ÇIKIP OYNUYORLAR"

        Görevi aldık susuzluğu giderdik, çamurdan İstanbul gibi şehrimizi kurtardık. Biz bu millete aşığız, bizim derdimiz var. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Şimdi bunlar ellerine tutuşturulan senaryoda kendisine hangi rol verilmişse sahneye çıkıp oynuyor ve iniyorlar. Sakillik her taraflarından akıyor.

        "DOĞALGAZI MİLLETİMİZİN HİZMETİNE SUNDUK"

        Bunlar sadece nasipsiz değil aynı zamanda beceriksiz. Biri başında bulunduğu kurumu batırır SSK. Öteki kapısından geçmedik kapı bırakmaz, öteki teröristi kolundan ayırmaz. Diğerlerini zaten saymıyorum. Onlar kaç ortak olduklarını artık bizim de sayamadığımız masanın etrafında siyasetçilik oynarken biz Karadeniz gazını ülkemize getirerek yüzlerce milyar dolarlık kaynağı milletimizin hizmetine sunduk. Terörden temizlediğimiz Gabar'da ülkemizin en büyük petrol kaynağını bulduk. Oralarda bir zamanlar terör örgütleri vardı. Oraları temizledik şimdi de petrolü çıkardık. Mersin'deki Akkuyu Nükleer santralimiz tüm üniteleriyle devreye girdiğinde Çukurova'nın ihtiyacını karşılayacak elektriği de oradan üreteceğiz.

        "AİLEYİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

        Londra'daki tefecilerden borç para bulduk diyor ya, işte onların hayal bile edemeyeceği kaynağı ülkemizin kendi imkanlarıyla milletimize sunuyoruz. Seçim beyannamemizde Aile ve Gençlik Bankası kurma sözümüz var. Bu bankanın finansmanı petrol ve doğalgaz gelirlerinden olacak. Ev hanımlarımızı emekli edeceğiz. Gençlerimize her alanda karşılıksız destek vereceğiz. Hanelerimizin tamamına belli bir seviyenin üzerinde para girmesini sağlayacağız. Sosyal yardım ödemelerini bu çerçevede yeniden düzenleyeceğiz. Bunlar LGBT ile aile yapımızı yıkmaya çalışırken biz ev hanımlarından çocuklarımıza ailenin tüm fertlerinin yanında yer alarak güçlendireceğiz.

        MERSİN'E YATIRIMLAR

        Mersin'e son 21 yılda 98 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Bay bay Kemal senin belediye başkanı ne yaptı? Eğitimde 5 bin 963 adet yeni derslik inşa ettik. İkinci devlet üniversitemizi kurduk. Yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Sosyal yardımlarda 12 milyar liralık kaynakla destekledik. Sağlıkta 3 bin yataklı 17 hastane ile birlikte 49 sağlık tesisi inşa ettik. Şehir hastanemizi Mersin'e kazandırdık. TOKİ vasıtasıyla 5 bin 340 konut yaptık. İlk Evim'le 5 bin 100 konut, İlk İşyerimle 300 işyeri, 7 bin altyapılı arsa vereceğiz. Riskli yapı olarak 3 bin 195 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Bölünmüş yol mesafesini toplamda 567 kilometreye çıkardık.

        "MERSİN'İ BİLİŞİM MERKEZİ HALİNE GETİRİYORUZ"

        Karadeniz'de bulunduğumuz gazın bir kısmını gübre üretiminde kullanarak bu konuda da çiftçimizi rahatlatacağız. Hayvancılığımızı destekleyecek, et fiyatlarını düşürecek adımları atıyoruz. 5 yeni organize sanayi bölgesi, 11 araştırma geliştirme merkezi, 2 teknopark kurduk. Mersin'i bir bilişim merkezi haline getiriyoruz. Akkuyu nükleer güç santralimize geçtiğimiz haftalarda ilk yakıt çubuklarını getirdik. Önümüzdeki dönem Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar'ı doğalgazla buluşturacağız. Mersin'e eğitim, sağlık, ulaşım, dış politikada yaptıklarımız bütünüyle attığımız adımlar tarımda hepsi ortada. Yıllardır bu konuda muhalefetle değil kendimizle yarışıyor. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı adım adım hayata geçirerek tüm bu emeklerin, mücadelenin karşılığını alacağız.

        "BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ YAPIYORUZ"

        Bay Bay Kemal Kandil'deki terörist başıyla beraber, onun parlamentodaki uzantısıyla beraber. Biz ülkemizi bunlara teslim edebilir miyiz? Benim kardeşlerim, benim Yörüğüm, benim Arabım, benim Kürdüm afedersiniz bu imansız kitapsızlara bu ülkeyi teslim etmez. Yarın büyük bir İstanbul mitingi yapıyoruz.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ