Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bedelli askerlik son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan 21 günlük bedelli için son sözü söyledi

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "21 günün düşmesi söz konusu değil" dedi.Erdoğan, Mesut Özil hakkında, "Takındığı tavır yerli ve milli, gözlerinden öpüyorum. Fotoğrafı hazmedemiyorlar" ifadelerini kullandı. F35'lerin teslimi konusunda ise "Bu konuda herhangi bir endişeye gerek yok" dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nın ardından gündemdeki soruları yanıtladı.

        AK Parti Grup Toplantısında bedelli askerlik hakkında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Askerlik meselesini yeni ve köklü bir anlayışla ele almamız gerekiyor. Gerekli düzenlemelerin ve çalışmaların yapılmasının ardından Türkiye'de bir daha bedelli kanununa ihtiyaç olmayacak şekilde düzenleme yapacağız. Bu millet asker bir millettir. Onun ruhundaki o hassasiyeti ve inceliği de kaybetmek istemiyoruz. Hem tüm vatandaşlarımıza temel askerlik eğitimini vereceğimiz, hem de TSK'nın gücünü uzman hale getireceğimiz bir sistem üzerinde çalışacağız" ifadelerini kullanmıştı.

        REKLAM

        Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Tartışılır bir şey yok. 21’den aşağı düşmeyecek. Süre olarak yaş noktasında asgari 25 yaş. 38 yaşı kaldırıyoruz, önü açık. Bakaya olayını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Zorunlu askerlik millet dedik ya asker. O konuda mevcut durum devam ediyor" dedi.

        F-35 uçaklarının Türkiye’ye teslimatının durdurulmasına ilişkin soruya Erdoğan, "Bu konu ABD Başkanı’nın oradan geçtikten sonra tasarrufunda olan bir şey. Sayın Trump bize gösterdi; böyle bir şey söz konusu değil. Bugüne kadar 900 milyon dolar ödeme yaptık. İki tanesinin teslimatı orada yapıldı. Pilotlarımız eğitim uçuşları yapıyorlar. Olumsuz endişe taşımıyoruz" ifadelerini kullandı.

        Mesut Özil’in Alman Milli Takımı’nı bırakmasına ilişkin Erdoğan, "Dün gece Mesut ile görüştüm, Mesut’un açıklaması, takındığı tavır tam millidir tam hilalidir. Gözlerinden öpüyorum. Alman milli takımın başarısı için ter döken gence böyle ırkçı yaklaşım kabul edilebilir değil. Bu hazımsızlıktır" şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ