Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ukrayna: Rusya tren istasyonunu vurdu, 30 kişi hayatı
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Ukrayna devlet demiryolu şirketi, Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk kentinde bulunan tren istasyonunu roketle vurduğunu duyurdu.

        Ukrayna Devlet Demiryolları (Ukrzaliznytsia) Müdürü Oleksandr Kamyshin yaptığı açıklamada, Kramatorsk tren istasyonuna gerçekleştirilen saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 100'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi.

        Saldırıya ilişkin paylaşılan görüntülerde, tren garında yanlarında bavulları bulunan sivillerin ve gar görevlilerinin kan içinde yerde yattıkları görülüyor.

        Donetsk Valisi Pavel Kirilenko, garın misket bombaları içeren İskender füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

        REKLAM

        ZELENSKIY'DEN İLK AÇIKLAMA

        Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Donetsk bölgesine bağlı Kramatorsk şehrinin tren istasyonunun Rus güçlerce "Toçka-U" füzesi ile vurulduğunu açıkladı.

        Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, 30'dan fazla sivilin öldüğü, 100'den fazla sivilin yaralandığı saldırıyla ilgili, "Binlerce sivil Ukraynalının tahliye edilmeyi beklediği Kramatorsk tren istasyonunu Toçka-U füzesiyle vurdular. Ruslar yöntemlerini terk etmiyor. Savaş alanında bize karşı koyacak güç ve cesaretten yoksun oldukları için sivillere saldırıyorlar. Bu, sınırı olmayan bir kötülüktür ve eğer cezalandırılmazsa asla durmayacaktır." ifadelerini kullandı.

        KREMLİN SALDIRIYI İNKAR ETTİ

        Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya'nın, Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk kentinde bulunan tren istasyonunu roketle vurduğu haberlerini inkar etti.

        Peskov, Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk'ta planlanmış bir görevlerinin olmadığını söyledi.

        RUSYA: ASKERİ TEÇHİZATLARI İMHA AMACIYLA YAPILDI

        Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konaşenkov, Donetsk bölgesindeki bazı tren istasyonlarını vurduklarını doğrulamış fakat saldırıların Ukrayna birliklerine gelen askeri teçhizat ve silahları imha etmek amacıyla yapıldığını öne sürmüştü.

        CAN KAYBI 50'YE YÜKSELDİ

        Ukraynalı yetkililer akşam saatlerinde yaptıkları açıklamada Rusya'nın Kramatorsk tren istasyonuna düzenlediği roket saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 50'ye yükseldiğini söyledi.

        TAHLİYELER İÇİN KULLANILAN BİR İSTASYON

        Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 44 gündür sürerken, saldırı riskinin arttığı ve devam ettiği bölgelerde tahliyeler devam ediyor.

        Bu nedenle bazı istasyonlar sadece tahliye amacıyla kullanılıyor. Kramatorsk da sivillerin kenti terk etmek için kullandığı istasyonlardan birisi olarak biliniyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ