Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

İBB'ye yönelik yürütülen “mali suçlar” soruşturması kapsamında Ekrem İmamoğlu, Mehmet Murat Çalık ve Murat Ongun dahil tüm şüpheliler yönünden yapılan tutukluluğa itirazlar reddedildi.

Habertürk'ten Ceylan Sever'in haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ile Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun gibi isimlerin arasında bulunduğu 99 şüpheli, "suç örgütü yöneticisi olmak", "suç örgütüne üye olmak", "irtikap", "rüşvet", "nitelikli dolandırıcılık", "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirmek" ve "ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından gözaltına alındı.

TUTUKLULUĞA İTİRAZ ETTİLER

Yolsuzluk soruşturması kapsamında 23 Mart’ta tutuklanan ve ardından görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İmamoğlu’nun siyasi danışmanı Necati Özkan gibi bazı şüpheliler avukatları aracılığıyla tutukluluğunun kaldırılmasını ve tahliyeye karar verilmesini talep ederek itirazda bulunmuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ