Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Son dakika... İran, Erbil'deki IKDP kampını vurdu, ölüler var!

        İran güçlerinin Erbil'de faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne ait bir kampa düzenlediği saldırıda 12 kişi öldü, 30'dan fazla kişi yaralandı.

        İran güçlerinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne (İKDP) ait bir kampa düzenlediği saldırıda 12 İKDP'linin öldüğü aralarında üst düzey isimlerin de bulunduğu 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

        Yerel medyada yer alan haberlere göre, Erbil kentine bağlı Koysancak ilçesinde İKDP kampına toplantı sırasında füze saldırısı düzenlendi. Saldırıda, İKDP askeri kanadından 12 kişi öldü, üst düzey yetkililerden Mustada Mevludi'nin de aralarında bulunduğu 30 kişi yaralandı.

        REKLAM

        Saldırının görüntülerini yayınlayan İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu'nun İKDP'nin merkez binasına füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

        İKDP SALDIRIYI DOĞRULADI

        Açıklamada, İran'a ait insansız hava araçlarının bölgede keşif uçuşu yaptıktan sonra söz konusu kampa yoğun bir saldırı düzenlediği iddia edildi.

        İran'a muhalif İKDP, 1996'dan bu yana IKBY'nin Erbil kentindeki kamplarda faaliyet gösteriyor. O tarihten bu yana İran'ın ilk kez bu büyüklükte bir saldırı gerçekleştirdiği belirtiliyor.

        İran Devrim Muhafızları Ordusundan yapılan yazılı açıklamada da ülkenin batısındaki Kürdistan eyaletine bağlı Merivan kırsalında, terör örgütü PJAK'a karşı dün akşam saatlerinde operasyon başlatıldığı belirtilmişti.

        Operasyonda 6 örgüt üyesinin öldürüldüğü aktarılmıştı.

        IKBY'DEN İRAN'A KINAMA

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), İran güçlerinin Erbil'de faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne (İKDP) ait kampa düzenlediği saldırıyı kınadı.

        IKBY Başbakanlığı resmi internet sayfasından yayınlanan açıklamada, komşu ülkelerden IKBY topraklarına saldırı düzenlenmesinin "kabul edilemez" olduğu belirtildi.

        Bu tür saldırıların IKBY'nin istikrarı ve güvenini hedef aldığına işaret edilen açıklamada, "Bu saldırıların tekrarlanmamasını ve IKBY'nin yasalarına saygı duyulmasını istiyoruz. IKBY, çekişmelerin sahası olmamalı." ifadelerine yer verildi.

        Açıklamada ayrıca, hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ