Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İşte polislerle diyaloğu! Ölüme giderken son soru!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Şubat’tan itibaren Büyükçekmece’de boş bir arazide yapılan kazı çalışmasında 4 Şubat Cuma günü cansız bedeni bulunan Murat Kartal’a ait olduğu öğrenilen son ses kaydına ulaşıldı.

        Show Haber'in ulaştığı, İHA'nın da yazılı olarak yer verdiği ses kaydını Murat Kartal'ın öldürülmeden dakikalar önce kendi telefonuna aktardığı öğrenildi. Kayıtta, Kartal'ın sahte gözaltı formülüyle kendini evinden alarak hasımlarına teslim eden polis memurları Erdem Öntürk ve Fatih Erkut arasında geçtiği öğrenilen diyaloglar yer alıyor.

        SES KAYDINI AİLESİNE ATMIŞ

        Polisler tarafından uzun süre gezdirilirken tedirgin olduğu ses tonuna yansıyan Murat Kartal’ın, polislerle aralarında geçen konuşmayı ses kaydına alarak ailesine attığı öğrenildi.

        "NİYE BÖYLE ARABADA GEZİYORUZ"

        Murat Kartal ile polis ekipleri arasındaki diyalogda polis memurunun, “Sen silahtan dolayı mı sıkıntı yapıyorsun?’ sorusu üzerine hayatını kaybeden Kartal’ın, "Abi silahtan sıkıntı yapmıyorum. Aldığım yer belli yani. Sıkıntı değil de ama niye böyle arabada geziyoruz. Onu anlamıyorum" cevabını verdiği polis ekibinin ise ‘müsterih ol’ diyerek karşılık verdiği duyuluyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ