Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa SON DAKİKA HABERLERİ! Kadir Şeker'e 12 yıl 6 ay hapis cezası! - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Konya'da, sevgilisi Ayşe Dırla'yı (35) dövdüğü öne sürülen Özgür Duran'ı (32), engel olmak isterken kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan Kadir Şeker (20), suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 'kasten adam öldürme' suçundan 15 yıl hapse çarptırıldı. Duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 12.5 yıla indirdi.

        "İNDİRİM ORANI EN ALT SINIRDAN VERİLSİN"

        AA'da yer alan habere göre Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Kadir Şeker, maktul Özgür Duran'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada iddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını tekrarladı. Maktulün babası Cengiz Duran'ın avukatı Duygu Delibaş, esasa ilişkin savunmasında, "Mütalaaya katılıyoruz ancak indirim oranının, eğer uygulanacaksa alt sınırdan verilmesini talep ediyoruz. Karşı tarafın, olayın bir kaza olduğuna ilişkin savunmaları tutarsızdır" dedi.

        ÖZGÜR DURAN'IN ANNESİ: EN AĞIR CEZASI İSTİYORUZ

        Duran ailesinin avukatlarından Furkan Akbulut ise sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Duran, Şeker'in en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirterek, "Bundan 8 ay önce, biri gencecik toprağa gitti, biri gencecik cezaevine gitti diye üzülüyordum. Kadir Şeker'in ailesi bana bir başsağlığı bile dilemedi.

        Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Duran.

        Kaza olduğunu savunuyor ama oğlum yere düştüğünde yardım etseydi bir anne olarak bu kadar öfkeli olmazdım" diye konuştu.

        "KADİR, TOPLUMSAL BİR VAKADIR"

        Sanık Kadir Şeker'in avukatı ve Konya Barosu Başkanı Mustafa Aladağ, "Kadir, toplumsal, sosyolojik bir vakadır. Asla adam öldürme kastıyla hareket etmemiştir. Olay anında maruz kaldıkları, tekme, yumruk, boğazının sıkılması neticesi, o anın heyecanı, korku ve paniğiyle hareket etmiştir" dedi.

        "HAYATINI KAYBETMESİNE ÇOK ÜZÜLDÜM"

        Sanık Kadir Şeker ise savunmasında, yardıma ihtiyacı olan bir kadına yardım etmek için olay yerine gittiğini dile getirerek, "Kimseye zarar verme niyetim yoktu. Kadın iyi olduğunu söyledikten sonra oradan ayrılıyordum ki arkamdan saldırdı, yere düştük. Olay yerinden ayrılırken yaralandığının farkında değildim. Hayatını kaybetmesine çok üzüldüm" ifadesini kullandı.

        KADİR'E SON SÖZÜ SORULDU

        Son sözü sorulan Kadir Şeker, "çok üzgünüm" dedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Şeker'e "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdi. Heyet, Şeker'in cezasını haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürdü.

        KONYA BARO BAŞKANI ALADAĞ:

        KASTEN ADAM ÖLDÜRME OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

        İHA'da yer alan habere göre kararın ardından Konya Barosu Başkanı Avukat Mustafa Aladağ açıklamalarda bulundu. Aladağ, mahkemenin mütaalaya uygun şekilde Kadir Şeker’in eylemi ‘kasten adam öldürme’ olarak değerlendirdiğini söyledi. Önce müebbet hapis cezası verildiğini anlatan Başkan Mustafa Aladağ, “Ardından haksız tahrik hükümlerini uyguladı ve 15 yıla indirdi. Bir de iyi hal diye bildiğimiz 1/6 indirimi neticesinde Kadir Şeker 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı ve tutukluluk haline karar verildi. Biz hem yazılı hem sözlü savunmalarımızı dile getirdik.

        "BİR CANLIYA ZARAR VEREMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

        Özellikle yanı başımda bulunan meslektaşlarım gece gündüz demeden olayın toplumsal, vicdani boyutlarını dikkate alarak hassasiyetle çalıştılar. Nihayetinde yine söylüyorum ve söylemeye devam edeceğim. Mahkeme kararına yansıyanın aksine kasten adam öldürmeyi bırakın bir canlıya zarar veremeyeceğini, onu bu kadar tanıdığımızı düşünüyorum.

        "BOĞAZI SIKILMIŞ VE NEFESSİZ KALMIŞ"

        Israrla ifade ettik, Kadir’e yönelik haksız bir saldırı vardı. Bu saldırı devam ediyor. En büyük kutsala saldırı var, anne babaya karşı da var. Fiziki saldırı var. Boğazı sıkılmış, nefessiz kalmış. O korku panik ve heyecanı yaşamış. Değerli heyete de ifade ettik. Lütfen empati yapın. Başka türlü Kadir’in bu saldırıyı def etme yol ve yöntemini bilmiyoruz.

        "BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİ VE YARGITAY BOYUTU VAR"

        Biliyorsanız bize izah edin. Olayı sübjektif değerlendirin. Maddi gerçeği beraber ortaya koyalım. Adaletinize güveniyoruz dedik. Yalnız değerlendirme bu noktada olmadı. Biliyorsunuz ki bölge adliye mahkemesi ve ardından Yargıtay incelemesi boyutu var. Biz yine arkadaşlarımızla birlikte sonuna kadar Kadir için savunma anlamında ne yapılması gerekiyorsa mücadeleye devam edeceğiz. Özetle bugün Kadir’e 12 yıl 6 ay hapis cezası ve tutukluluk halinin devamına karar verildi” dedi.

        OLAY NASIL YAŞANMIŞTI

        Konya'da, 5 Şubat akşamı, Selçuklu ilçesi Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda, Antalya'dan Konya'ya gelip yerleşen Ayşe Dırla (35) ve Özgür Duran (32) çifti arasında birlikte yaşadıkları evde tartışma çıktı. Ayşe Dırla evden çıkıp, parka geldi. Peşinden parka gelen Özgür Duran, iddiaya göre sevgilisini dövmeye başladı. Tesadüfen parktan geçen Kadir Şeker (20) de olaya müdahale etmek istedi.

        "KASTEN ADAM ÖLDÜRME"DEN TUTUKLANDI

        DHA'da yer alan habere göre çıkan arbedede, Şeker'in elindeki bıçak, Duran'ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavına hazırlanan Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

        18 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ

        Soruşturma sonunda Kadir Şeker hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan iddianame düzenledi. İddianamede, yargılamanın ömür boyu hapis cezası istemiyle yapılması, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması talep edildi. Ayrıca, 'yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları' kapsamında 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi.

        REKLAM

        EN ALT SINIRDAN CEZA TALEP EDİLMİŞTİ

        Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Şeker hakkında Cumhuriyet Savcısı da mütalaasında iddianameye bağlı kalarak suçun ağır tahrik altında işlendiğini belirterek, 'kasten adam öldürme' cezasının en alt sınırdan, tahrik indiriminin de en üst sınırdan verilmesi talep edilmişti.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ