Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberler | İstanbul Avcılar'daki kaza böyle geldi: "Kötü oldum ambulans çağırın!"

        İstanbul Avcılar'da cuma günü akşam saatlerinde, iki metrobüsün çarpışmasının ardından yaşanan ve 4 metrobüsün karıştığı kazada 117 kişi yaralandı.

        Yaralılardan ikisinin metrobüslerin sürücüleri olduğu öğrenildi.

        METROBÜS ŞOFÖRÜ FENALAŞMIŞ

        DHA'da yer alan habere göre kazanın oluş nedeniyle ilgili ilk bilgiler de ortaya çıktı. Metrobüsteki görgü tanıklarının ifadesini alan polis, Küçükçekmece yönünden gelen metrobüsün sürücüsü Mahsun K.'nin fenalaştığını belirledi.

        KARŞI ŞERİDE GEÇMİŞ

        Kalp krizi şüphesi bulunan sürücünün karşı yöne geçerek Levent T.'nin kullandığı araca çarptığı kaydedildi.

        REKLAM

        İKİ SÜRÜCÜNÜN DE TEDAVİSİ SÜRÜYOR

        İki sürücünün de hastanede tedavilerinin sürdüğü kaydedilirken metrobüslerin kamera görüntülerinin incelendiği ve kazanın kesin nedeninin bu incelemeler sonucu ortaya çıkacağı vurgulandı.

        İMAMOĞLU'NDAN KAZA AÇIKLAMASI

        AA'da yer alan habere göre İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB'nin Üsküdar'daki Çengelköy Eğitim, Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılış töreninde, Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazasına ilişkin açıklama yaptı.

        "ŞÜKÜRLER OLSUN CAN KAYBI YOK"

        Dün talihsiz bir kaza yaşandığını hatırlatan İmamoğlu, "Hiç istemediğimiz bir süreç yaşadık. Yaralılarımız var. Allah korusun ki bir can kaybımız yok, şükürler olsun" dedi. İmamoğlu, saat 18.30 sıralarında metrobüs hatlarında 100 bini aşan insanın yolculuk yaptığını belirterek, şöyle devam etti:

        "ŞOFÖR, 'KÖTÜ OLUYORUM AMBULANS ÇAĞIRIN' DEMİŞ"

        "Burada bir kaza meydana geldi, iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Yaptığımız incelemelerle birlikte şunu ifade edeyim: Saat 18.30'da oluşan bu kazada, yaklaşık 2 saat içerisinde, ekiplerimizin de hızlı müdahalesiyle yolun tekrar ulaşıma açıldığını ifade edeyim. Ayrıca tabii burada kazanın kayıtlarından, elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek 'Kötü oluyorum ambulans çağırın.' diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim.

        REKLAM

        KAZANIN NEDENİ ORTAYA ÇIKTI

        Tabii 117 insan hastaneye sevk edildi. Ama bunların birçoğu ayakta tedavi edilmek üzere sevk edildi. Şu an itibarıyla 10'un biraz üzerinde hastamızın tedavi edilmek üzere hastanede kaldığını söyleyebilirim. Diğer tamamı evlerine gönderildi ve yaralı sayısı 10 civarında. Bunların da tetkikleri yapılıyor."

        İmamoğlu, yaralılardan sadece 2'sinin ameliyat edildiğini ve bu kişilerin de metrobüslerin sürücüleri olduğuna dikkati çekerek, "Bir tanesinin durumu çok kritik olarak ele alınmıştı ama daha hafif bir biçimde çözüme kavuştuğunu ifade etmek isterim." dedi.

        "SORUŞTURMA BAŞLATILDI"

        Ekrem İmamoğlu, rahatsızlanan şoförün deneyimli olduğunu, 2006 girişli olan şoförün 2012'den bu yana Büyükşehir Belediyesinde metrobüs hattında çalıştığını ifade ederek, "Böyle bir rahatsızlık geçirdiği kendi ses kaydından, feryadından ve anında da bayılma görüntülerinden ortada. Vatandaşlarımızın tamamının kurumumuza emanet olduğunu, ilk andan itibaren her birisinin sağlığıyla ilgilendiğimizi, evlerine eriştirmeye kadar ihtiyaçlarına varıncaya kadar ilgilendiğimizi belirtmek isterim." diye konuştu.

        Kendisinin de yaralı vatandaşları hastanelerde ziyaret ettiğini hatırlatan İmamoğlu, şunları aktardı:

        "Bu sabah itibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyemizin teftiş kurullarının, hem belediyemizin hem de İETT'nin talimatımla bir soruşturmayı başlattığımızı, eğer bir ihmal var ise bir kusur var ise bu konuda hangi mevkide olursa olsun, gerekli idari uygulamaları yapacağımdan da hiç kimsenin, hiçbir hemşehrimin şüphesi olmasın."

        VALİ YERLİKAYA: 3 YARALIMIZ YOĞUN BAKIMDA

        İstanbul Valisi Ali Yerlikaya Avcılar'daki metrobüs kazasındaki yaralıların durumuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Avcılar'da dün meydana gelen metrobüs kazasında yaralanan 99 hemşehrimizden 88´i şükürler olsun taburcu oldu. 3 yaralımızın yoğun bakımda, 8 yaralımızın da serviste takipleri devam ediyor. Yaralı hemşehrilerimize Allah´tan şifa diliyorum." dedi.

        BAKAN KOCA'DAN DA AÇIKLAMA

        Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da "İstanbul Avcılar’da 4 metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazadan 99 kişinin etkilendiği belirlendi. 3’ü yoğun bakımda olmak üzere 11 kişinin tedavisi devam ediyor. 88 kişi, tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. Kazadan etkilenenlere geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" dedi.

        "BİR RAHATSIZLIĞI YOKTU"

        İHA'da yer alan habere göre de kaza ile ilgili konuşan metrobüs şoförü Mahsur Kibar'ın kardeşi Fatih Kibar, “Dün akşam saat 20.00 sıralarından beri ağabeyim hastanede yoğun bakım ünitesinde yatmakta. Tedavisi devam ediyor inşallah iyi olacaktır, biz Ankara dönüşünde bu haberi öğrendik ve şoke olduk. Yakınlarımız kaza ile ilgili görüntüleri izlemişler.

        "AĞABEYİMİN HIZI 13 KM'YMİŞ"

        Ağabeyim durak çıkışı fenalaşıp kendini iyi hissetmediğini söyleyerek ambulans istemiş ve elini başına götürmüş o esnada bilinci gidiyor. Hızının 13 km/sa olduğu söyleniyor. Bildiğimiz kadarı ile bir rahatsızlığı yoktu varsa da şu anda öğreneceğiz biz de” dedi.

         İstanbul'da metrobüs kazası!
        İstanbul'da metrobüs kazası! Haberi Görüntüle
        ÖNERİLEN VİDEO
        Haberi Hazırlayan: Alper Uruş
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ