Meteoroloji'den 16 il için sarı kod! Kuvvetli sağanak yağmur ve fırtına etkili olacak
Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre; 16 il için sarı kodlu uyarı yapılırken; Türkiye'nin büyük bölümü kuvvetli sağanak yağmurların etkisi altında. Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli poyraz etkili olurken, yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Muğla, Aydın, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Antalya, Isparta, Burdur, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Sivas, Karabük, Kastamonu, Adıyaman, Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde etkili olması bekleniyor. Doğu Anadolu'da ise lodos etkili olurken, çöl tozları da görülecek.
ABONE OLMeteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile öğle saatlerinden sonra Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya, Van ve Iğdır hariç) ile Muğla, Aydın, Uşak, Denizli, Afyonkarahisar, Antalya’nın batı iç kesimleri, Isparta ve Burdur'un batısı, Ankara, Eskişehir'in doğusu, Çankırı, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale'nin kuzeyi, Sivas, Karabük'ün doğusu, Kastamonu, Adıyaman, Ş. Urfa'nın kuzeyi, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.
Hava sıcaklığının, doğu kesimlerde biraz azalacağı, ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı kesimlerde kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Doğu Anadolu’nun güneydoğusu İle Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve fırtına(50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.