Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika: Meteoroloji'den İstanbul için saatlik uyarı (Hava durumu)

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz (Mersin hariç), İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kayseri çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        Yağışların; sabah saatlerinde İstanbul, Sakarya, Zonguldak ve Düzce, öğle saatlerinden sonra Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

        İSTANBUL'DA AKŞAM SAATLERİNE KADAR SÜRECEK

        Meteoroloji'den İstanbul için yapılan açıklamada "Meteoroloji radarlarından alınan verilerin analizine göre İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 3 saat boyunca etkili olmaya devam edeceği beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ile dolu riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi. Hissedilen sıcaklık ise saatler geçtikçe artacak. Hissedilen sıcaklık saat 12.00'de 25, Saat 15.00'de 31, saat 18.00'de 36 derece olacak.

        "ANADOLU YAKASI'NDA DAHA KUVVETLİ"

        Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel yaptığı açıklamada, "Pazartesi'ye de yağışlı başlayacağız. Bir tek Güneydoğu'da yağış yok. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yağmur daha kuvvetli. Karadeniz'e yakın yerler çok kuvvetli yağış almaya başladı. Gece olduğunda İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de etkili olacak. Yağışların hayatı olumsuz etkileyeceği bir 4 gün daha geçireceğiz. İstanbul'da mitingleri etkileyecek bir yağış kümesi var" dedi.

        İNCİRLİ KÖPRÜSÜ ALTINDA İTFAİYE YARDIMI

        Habertürk Haber Merkezi'nden Müslim Sarıyar'ın haberine göre, İstanbul'da İncirli Köprüsü altında yoğun yağış nedeniyle su birikti. Araçta mahsur kalan 4 kişiyi itfaiyeciler kucaklarına alarak taşıdı.

        İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağış etkisini kaybetmeye başladı. Bölgesel olarak özellikle Avrupa Yakasında etkili olan yağış 40 dakikada m2 35 kg yağış düştü. Yağış öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKOM, İtfaiye ve İSKİ muhtemel su baskınlarına karşı tedbir aldı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre sağanak yağışın saat 15.00'den itibaren İstanbul'u terk edeceği tahmin ediliyor. Yağış süresince 24 su birikintisi ihbarına müdahale edildi.

        Yağış miktarları (kg/40 dk)

        Terkos 45

        Davutpaşa 40

        Eminönü 35

        Fatih 35

        Beykoz 5

        Küçükçekmece 40

        KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Edirne, Kırklareli, Yalova, Kocaeli ve Sakarya için de kuvvetli sağanak uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yapılan son analiz ve meteorolojik radar görüntülerine göre Edirne ve Kırklareli'de kuvvetli, gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da havanın 2 saatlik periyotta kuvvetli, gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahminine yer verilen açıklamada, vatandaşlardan meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

        Tekirdağ çevresine de kuvvetli yağış uyarısı geldi. Yapılan açıklamada, "Tekirdağ çevresinde görülecek olan gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ani sel ve su baskını ile yıldırım ve dolu riski) karşı dikkatli tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

        İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.) 28

        İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

        Bursa: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

        Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

        Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

        Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

        Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra ve gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

        Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

        Diyarbakır: Parçalı bulutlu 34

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ