Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Son dakika hava durumu: Meteoroloji'den flaş uyarı! En sıcak gün bugün! MGM ile 25 Temmuz 2022 hava durumu raporu!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri ile zamanla Van'ın doğu kesimleri, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklıklarının Trakya'da biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

        SICAKLIK MEVSİM NORMALLERİNİN 4-6 DERECE ÜZERİNDE

        İHA'da yer alan habere göre İzmir, Manisa ve Aydın’ı kapsayan Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Ege Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının Çarşamba gününe kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olacağını bildirdi. Avrupa’da yaşanan aşırı sıcaklarla ilgili Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Davut Öztürk ise rahatlatan bir açıklamada bulundu.

        "TEDBİRLİ OLMALIYIZ"

        Sıcak havaların Avrupa'da çok etkili olduğunu belirten Öztürk, “Tarihi sıcaklıklar kaydedildi. Bu sıcaklığın kaynağı, Kuzey Afrika üzerinden ülkemize doğru gelen sıcak hava dalgası. Ancak Türkiye’de, bilhassa bizim bölgemiz olan İzmir, Aydın ve Manisa’da herhangi bir sıcaklık rekorunun kırılmasını beklemiyoruz. Vatandaşların korkmasına gerek yok ama yine de ortalamanın üzerinde sıcaklık olduğu için saat 11.00 ile 16.00 arasında yaşlılarımız, kronik rahatsızlığı olanlar ve hamilelerin güneş ışığına direkt maruz kalmamasını öneririz. Bu tür sıcak hava dalgaları her yaz görülüyor ama yine de ortalamanın üzerine olduğu için dikkatli davranmakta fayda var. Yüksek sıcaklık, düşük nem ve yer yer kuvvetli rüzgâr, ormanları da yangın açısından olumsuz etkiliyor. Bu konuda tedbirli olunmalı” dedi.

        EN SICAK GÜN BUGÜN

        Sıcak havanın etkisinin Türkiye'nin batı kesimlerinde Çarşamba gününe kadar hissedileceğini aktaran Öztürk, "İzmir’de kıyı kesimlerde 33-36, iç kesimlerde 38-40 arasında sıcaklık olacak. Aydın, en sıcak ilimiz. Burada kıyı kesimlerde 33-37, iç kesimlerde 40-42 derece sıcaklık olacak. Manisa’da da 38-40 derece sıcaklık beklentimiz var. Sıcaklığın en fazla etkisini Pazartesi günü hissedeceğiz. Termometreler en yüksek dereceyi Pazartesi gösterecek. Çarşamba gününden sonra sıcaklıklar mevsim normallerine inmeye başlayacak” diye konuştu.

        REKLAM

        Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

        KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Kıyı Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

        İSTANBUL °C, 32°C

        Az bulutlu, zamanla yer yer parçalı bulutlu

        ANKARA °C, 31°C

        Az bulutlu ve açık

        İZMİR °C, 39°C

        Az bulutlu ve açık

        ANTALYA °C, 40°C

        Az bulutlu ve açık

        KASTAMONU °C, 29°C

        Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

        TRABZON °C, 26°C

        Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

        ERZURUM °C, 27°C

        Parçalı ve az bulutlu

        DİYARBAKIR °C, 37°C

        Az bulutlu ve açık

        Fotoğraf: DHA

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ