Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Son dakika! Musa Orhan'ın yargılanmasına başlandı! Musa Orhan cezası ne olacak? - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Batman'ın Beşiri ilçesinde, tabancayla intihara kalkışan ve hastanede 18 Ağustos'ta hayatını kaybeden İpek Er'in (18), geride bıraktığı mektupta kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ettiği Musa Orhan'ın yargılandığı davanın ilk duruşması Siirt'te başladı.

        #mansethaberresim#2777137

        AA'nın haberine göre, Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanık Orhan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken, maktul İpek Er'in annesi Hikmet ve babası Fuat Er ile avukatları salonda hazır bulundu.

         Cinsel saldırı iddiasıyla tutuklanmıştı! Tahliye oldu!
        Cinsel saldırı iddiasıyla tutuklanmıştı! Tahliye oldu! Haberi Görüntüle

        16 Temmuz'da cinsel saldırıya uğradığını anlatan mektup bırakıp, intihara kalkışan 18 yaşındaki İpek Er, 18 Ağustos 2020'de hayatını kaybetti. Acılı annenin fotoğrafını ve "Kızımın çektiği her bir acı kadar hesap sorulmasını istiyorum" sözlerini paylaşan Twitter kullanıcıları cinsel saldırı şüphelisi uzman çavuş Musa Orhan'ın tutuklanması için çağrıda bulunmuştu. Savcılık'tan yapılan açıklamada, "Şüpheli Musa Orhan'ın tutuklanması talep edilmiş olup mahkeme kararı bekleniyor" denilmişti.

        REKLAM

        Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesince 18 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Musa Orhan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmıştı. Yakalama kararı çıkarılan Orhan, teslim olmasının ardından tutuklanmıştı. Musa Orhan, avukatının kaçma şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine tahliye edilmişti. Öte yandan Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tahliye kararına itiraz etmiş, Siirt 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi ise karar kesinleştiği için itirazı reddetmişti.

        Siirt Valiliğince 16 Temmuz'da açığa alınarak görevinden uzaklaştırılan Orhan, İçişleri Bakanlığınca, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle Jandarma Genel Komutanlığından ihraç edilmişti.

        TUTUKLU YARGILANMASI TALEBİNE RET

        Davada tutuksuz sanık Orhan, duruşmada savunma yapmayıp, susma hakkını kullandı. Duruşmaya HDP, İHD ve bölge baroları müdahil olma talebinde bulundu.

        Mahkeme heyeti, savunma yapmayan Musa Orhan'ın tutuklanma talebi ile dernekler, HDP ve bölge barolarının müdahil olma taleplerinin reddine karar vererek, duruşmayı 25 Şubat 2021 tarihine erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ