Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa KAZA DEĞİL DEHŞET! Son dakika: Yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı! Ölü ve yaralılar var! - VİDEO HABER
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Samsun'un Kavak ilçesi Samsun Ankara karayolu Tekke mevkiinde saat 06.15 sıralarında trafik kazası meydana geldi.

        150 METREDEN DEREYE YUVARLANDI

        İHA'daki habere ve edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan Trabzon'a giden Osman Özsoy idaresindeki 53 DR 666 plakalı yolcu otobüsü direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yoldan çıkarak yaklaşık 150 metreden dereye yuvarlandı.

        HAYATINI KAYBEDENLER BELLİ OLDU

        Kaza yerine çok sayıda ambulans, polis, jandarma, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Can pazarının yaşandığı kazada Sevilay Aksoy kaza yerinde, Zekiye Özdemir kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

        YARALANANLAR TEDAVİ ALTINA ALINDI

        Kazada yaralanan Beyzanur Karadeniz, Süveyla Çakır, Nilgün Aydemir, Seded Yamaç, Tuğba Tur, Yakup Çakır, Ayşegül Alemdar, Bayram Çevik, Köksal Vural, Hüseyin Özdemir, Resul Demir, Fatih Efiloğlu, Osman Özsoy ve Mustafa Kurbetoğlu ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

        Kazanın ardından yolcu otobüsü hurdaya döndü.

        BÖLGEDE KURTARMA ÇALIŞMASI YAPILDI

        Kazanın ardından yaralılar, ip yardımıyla uçurumdan yuvarı çıkartıldı. Araç sürücüsü Osman Özsoy aracın içinde sıkışıp askıda kaldı ve feryat ederek yardım istedi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        ŞOFÖR KURBETOĞLU: "SARSINTIYLA UYANDIM"

        Kazanın ardından olay yerinden ayrılmayan ve kaza anında otobüsteki yatakta uyuyan aracın şoförü Mustafa Kurbetoğlu, “İstanbul’dan Trabzon’a doğru gidiyorduk. Benim saatim dolmuştu ve dinlenmek için aracı yedek arkadaşa vermiştim.

        Başka bir şey hatırlamıyorum. Olay anında uyuyordum. Kazanın ardından beni bulunduğum yerden çıkardılar. Diğer şoförün durumunun iyi olduğunu söylediler. Kazanın ardından sarsıntı içerisinde uyandım. Ben de kazada kafamdan darbe aldım” dedi.

        VALİ DAĞLI: "6 KİŞİNİN HAYATİ TEHLİKESİ VAR"

        Olay yerinde incelemelerde bulunan Samsun Valisi Zülkif Dağlı ise “Kazada 16 yolcumuz yaralanmıştı. 2'si hayatını kaybetti. Yaralılardan 6'sının tedavisi hastanelerimizde devam ediyor. Bu 6 kişinin hayati tehlikesi var gibi görünüyor.

        Tesellimiz otobüs, takla atarak inmemiş. Can kaybımızın az olmasının sebebi budur diye düşünüyoruz. İnşallah yaralılarımız da hayati tehlikeyi atlatırlar. Ölen vatandaşların 2 kadın olduğunu biliyoruz. Adli süreç devam ediyor” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ