Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son vasiyet: BEŞİKTAŞ! Ölümünden 3 yıl sonra öğrenildi
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Siirt'te kalp krizi sonucu 2017 yılında vefat eden Halil Bağışğan'ın (47) vasiyeti, ailesi ve Siirt Beşiktaşlılar Derneği'nce yerine getirilerek Zevye Mezarlığı'ndaki mezar taşına "Beşiktaşlı" yazısı eklendi.

        "ÇOCUKLARIM DA FANATİK BEŞİKTAŞLI"

        AA'da yer alan habere göre kızları Derya ve Büşra ile mezarlığı ziyaret eden merhum Halil Bağışğan'ın eşi Süreyya Bağışğan, eşinin fanatik Beşiktaşlı olduğunu ve bu sevgisinin ölümüne kadar sürdüğünü söyledi.

        Aradan geçen zamana rağmen eşi için halen gözyaşı döktüğünü dile getiren Bağışğan, "Şimdiye kadar ona üzülüyoruz, dün de ağladım onun için. Çocuklarım da fanatik Beşiktaşlıdır. Babaları 'Ben ölürsem mezarıma Beşiktaşlı yazın' demişti. Biz de vasiyetini yerine getirdik Allah mekanını cennet etsin" diye konuştu.

        "BEŞİKTAŞ SEVGİSİ TARİFSİZDİ"

        Bağışğan, eşinin vefatından sonra Siirt Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Ersan Kesici ve dernek üyelerinin kendilerine yardımcı olduğunu anlattı. Ersan Kesici de Halil Bağışğan'daki Beşiktaş sevgisinin tarifsiz olduğunu ve mezara kadar sürdüğünü aktardı.

        "BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLDU PARASINI ÇOCUKLARA VERDİ"

        "Beşiktaşlı Halil ağabeyimiz 2017'de vefat etti. Ölmeden önce bize 'Eğer ölürsem kabrime Beşiktaşlı Halil yazılsın' diyordu. Biz de o vasiyeti yerine getirdik" ifadesini kullanan Kesici, şunları kaydetti: "Fanatik bir Beşiktaşlıydı. Mekanı cennet olsun. Bir anısında Beşiktaş'ın 2016-2017'de 'Beşiktaş şampiyon olsun cebindeki tüm paraları bu sefer fakirlere dağıtacağım' dedi. Biz çok duygulanmıştık. Şampiyon olunca Beşiktaş için cebindeki tüm parayı Beşiktaşlı çocuklara verdi."

        "KENTTE TANINIR VE ÇOK SEVİLİRDİ"

        Beşiktaş taraftarı ve Hasbey Spor Kulübü Başkanı Zeki Eren de Halil Bağışğan'ın kentte tanınan ve sevilen bir kişi olduğunu söyledi. Beşiktaş'ın her maçında akıllarına gelen Bağışğan'ın vefatıyla herkesi üzdüğünü dile getiren Eren, "Halil kardeşimiz çok fanatik Beşiktaşlıydı. Beşiktaş'ın kazanması için varını yoğunu ortaya koyuyordu. Mezarına gelerek ailesiyle beraber bir Fatih'a okuduk. Allah mekanını cennet etsin" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ