Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde oturan engelli Mustafa Palanca (53), geçen yıl 26 Mayıs’ta sanal medyada Venezuelalı, isminin Noraini Zahari olduğunu söyleyen kişiyle sohbet etmeye başladı.

Read more!
BULUŞMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEYİNCE KABUL ETTİ

DHA'daki habere göre kendisini kadın olarak tanıtan kişi, Londra’da yaşadığını, Türkiye’ye geleceğini, buluşmak istediğini, bazı değerli eşyaları ve yüklü miktardaki parayı öncesinde kendisine göndereceğini söyledi. Palanca, teklifi kabul etti.

ÖNCE 40 BİN TL KAPTIRDI

Bir süre sonra kendisini E.O. isimli kurye olarak tanıtan kişi, Palanca’yı arayarak Zahari tarafından gönderilen paketleri teslim aldığını, İstanbul’dan yola çıktığını ve Sakarya’ya getireceğini söyleyerek 40 bin TL talep etti. Mustafa Palanca, 40 bin TL’yi gönderdi. E.O., daha sonra eşyaları getirdiği sırada polise yakalandığını, paketlerin içinde 500 bin dolar para olduğunu ve polisin bu paraya ‘kara para’ olarak el koyacağını ifade etti.

149 BİN TL DAHA GÖNDERDİ

Polislerin kendisini ve paketleri serbest bırakmak karşılığında 150 bin TL rüşvet istediğini söyleyen E.O., Palanca’dan parayı göndermesini talep etti. Bankaya giden Mustafa Palanca, kredi çekerek ve eksi hesabını kullanarak 149 bin TL’yi daha gönderdi. E.O., polislerin 500 bin TL daha istediğini söyleyince dolandırıldığını anlayan Palanca, jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Jandarma, şikayet sonrası olayla ilgili soruşturma başlattı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ