Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sözleşmeli öğretmenlik tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? 2022 Sözleşmeli öğretmen atama tercih sonuçları ve Sözleşmeli Öğretmenlik atama takvimi
        1

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın aylar önce bir kabine toplantısının ardından duyurduğu 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı için son aşamaya gelindi. Binlerce öğretmen adayı boş kontenjan bilgilerine göre tercihlşerini tamamladı. Sözleşmeli öğretmenlik atamaları tercihleri dün itibarıyla sona erdi. Atama tercihi yapan binlerce öğretmen adayı tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve 15 Bin sözleşmeli öğretmenlik atama takvimini araştırıyor. İşte sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları ile ilgili merak edilenler ve 15 bin sözleşmeli öğretmenlik atama takvimi

        2

        SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Sözlü sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından atama tercihlerinin alınması süreci başladı. Sözleşmeli öğretmemnlik atama tercihleri 21 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasında tamamlandı.

        Sözleşmeli Öğretmenlik Atama sonuçları 31 Ocak'ta açıklanacak.

        3

        15 BİN ÖĞRETMEN ATAMA KONTENJANLARI

        Branş ve kontenjan dağlımı, öğretmen doluluk oranı ve ihtiyaç duyulan alanlar göz önünde bulundurularak yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de sürekli dile getirdiği gibi temel eğitim alanına öncelik verildiği gözlemlendi.

        Bu kapsamda en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenlik oldu.

        Öte yandan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için bin 30, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 1, İngilizce öğretmenliği için 857, rehberlik öğretmenliği için 804, matematik öğretmenliği için 733, fen bilimleri öğretmenliği için 702, Türkçe öğretmenliği için 698, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği için 501, beden eğitimi öğretmenliği için 39’u milli sporcu olmak üzere 390 kişilik kontenjan oluşturuldu. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için de kontenjan verildi.