Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol EuroLeague Fenerbahçe Anadolu Efes maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? - Basketbol Haberleri

        Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin 8. haftasında iki Türk takımı Fenerbahçe ile Anadolu Efes, karşı karşıya gelecek. Peki Fenerbahçe-Anadolu Efes maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda başlayacak? İşte karşılaşma hakkında tüm detaylar...

        FENERBAHÇE-ANADOLU EFES MAÇI NE ZAMAN?

        İki Türk takımı THY Avrupa Ligi'nde derbi maçına çıkıyor. Fenerbahçe-Anadolu Efes basketbol maçı 17 Kasım Perşembe(bugün) günü saat 20.45'te başlayacak. Fenerbahçe'nin Ülker Sports Arena'da oynanacak mücadele LigTV 3 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

        FENERBAHÇE DÜŞÜŞTE

        Geçen sezonun finalisti Fenerbahçe, sezona çok iyi başlamasına rağmen son 3 maçtır ciddi bir düşüş yaşıyor. Sezonun ilk 4 maçını galip bitiren Fenerbahçe, son 3 karşılaşmasında ise Unics Kazan (Rusya), Baskonia (İspanya) ve Maccabi FOX'a (İsrail) kaybetmekten kurtulamadı.

        Anadolu Efes ise geride kalan 7 maçta 3 galibiyet ve 4 yenilgi aldı.

        İki takım bu sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da karşılaştı. Ankara'da oynanan maçta Fenerbahçe rakibini 77-69 yenerek kupaya uzandı.

        FENERBAHÇE'DE SON DURUM

        Fenerbahçe, bu sezon Euroleague’de dört galibiyet elde etti. Bu kulvarda oynadığı ilk dört maçtan galibiyetle ayrılan sarı lacivertliler, son üç maçında ise yenilgi almaktan kurtulamadı. Fenerbahçe, son mücadelesinde konuk olduğu Maccabi Fox Tel Aviv deplasmanından 87-77 mağlup döndü. Bu mücadelede Ekpe Udoh ve Jan Vesely’den gelen 33 sayı, galibiyet için yeterli olmadı.

        Sarı lacivertliler, Spor Toto Basketbol Süper Ligi’ndeki son maçında Galatasaray Odeabank ile karşılaştı. Fenerbahçe, mücadeleden ikinci yarıdaki etkili oyunuyla 92-74 galip ayrıldı. Bu müsabakada Jan Vesely 22 sayı ve 10 ribaund ile yıldızlaştı. Luigi Datome, tamamı ikinci yarıda olmak üzere 15 sayı bulurken, Ali Muhammed ve Kostas Sloukas da 12’şer sayı buldu. Obradovic’in öğrencileri, ligde oynadığı altı maçta beş galibiyet kazandı.

        Fenerbahçe'de Bogdan Bogdanovic’in tedavisi sürüyor.

        ANADOLU EFES'TE SON DURUM

        Anadolu Efes, bu yaz döneminde kadrosunda önemli değişikliklere gitti. Geçtiğimiz sezon kadroda bulunan Dario Saric, Alex Tyus, Birkan Batuk, Jon Diebler, Okben Ulubay, Emircan Koşut, Ahmet Düverioğlu ve Nenad Krstic ile yollarını ayıran lacivert beyazlılar, baş antrenörlük koltuğunda da değişikliğe gitti. Geçtiğimiz sezona Dusan Ivkovic yönetiminde başlayan ve sezonu Ahmet Çakı ile tamamlayan Anadolu Efes’te, bu sezon takımı Velimir Perasovic yönetiyor. Efes, bu yaz kadrosuna DeShaun Thomas, Tyler Honeycutt, Bryce Cotton, Samet Geyik ve Alen Omic’i kattı.

        Lacivert beyazlılar, bu sezon Euroleague’de oynadığı yedi maçta üç galibiyet elde etti. Anadolu Efes, son maçında UNICS Kazan’ı kendi evinde 104-99 geçmeyi bildi. Bu maçta Thomas Heurtel 24, DeShaun Thomas 20, Cedi Osman ise 16 sayı buldu.

        Efes, bu sezon Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde oynadığı altı maçı da kazandı. Perosovic’in öğrencileri, son lig karşılaşmasında Demir İnşaat Büyükçekmece’yi 98-74 yendi. Anadolu Efes’te Cedi Osman, ürettiği 17 sayıyla takımının en skorer ismi olurken; DeShaun Thomas 16, Furkan Korkmaz 14, Bryce Cotton ise 13 sayı buldu.

        TAKIM İSTATİSTİKLERİ (FENERBAHÇE - ANADOLU EFES)

        Kazanılan Maç: 4-3

        Atılan Sayı: 75.3 – 86.9

        Yenilen Sayı: 78.1 – 90.6

        Ribaund: 31.6 – 37.3

        Asist: 17.9 – 20.4

        Top Çalma: 5.9 – 5.9

        Blok: 2.7 – 3.1

        2 Sayı: 45.0 % - 48.1 %

        3 Sayı: 42.3 % - 37.8 %

        S.Atış: 81.5 % - 37.8 %

        İstatistik Liderleri (Fenerbahçe – Anadolu Efes)

        Sayı: Ali Muhammed (12.4) – DeShaun Thomas (13.6)

        Ribaund: Ekpe Udoh (7.6) – Tyler Honeycutt (7.9)

        Asist: Kostas Sloukas (5.7) – Thomas Heurtel (6.4)

        Top Çalma: Jan Vesely (1.0) - Tyler Honeycutt (1.0)

        Blok: Ekpe Udoh (1.3) - Tyler Honeycutt (1.1)

        Verimlilik: Ekpe Udoh (18.3) – Bryant Dunston (15.9)

        İKİ TAKIM ARASINDAKİ GEÇMİŞ KARŞILAŞMALAR

        Fenerbahçe, Anadolu Efes ile Euroleague’de oynadığı altı maçı da kazandı. Sarı-lacivertli takım, geçtiğimiz sezon rakibini Top 16 turundaki maçlarda 90-86 ve 73-77 ile yenmeyi bilmişti.

        İki takım, bu sezon başında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında da karşılaştı. Fenerbahçe, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmadan 77-69 galip ayrıldı ve bu önemli kupayı müzesine götürdü. Obradovic’in ekibinde, maçın en etkili isimleri 19 sayıyla Ali Muhammed ve 17 sayıyla Luigi Datome olurken; Jan Vesely 15 sayı ve 5 ribaund, Kostas Sloukas ise 12 sayı ve 7 asist ile oynadı. Anadolu Efes’te ise Jayson Granger 15, Tyler Honeycutt 13, Thomas Heurtel ve DeShaun Thomas ise 12’şer sayı buldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ