Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol NBA Semihli Boston farklı! - Basketbol Haberleri

        NBA'de ''çaylak'' sezonunu aynı pozisyonda oynadığı iki yıldız oyuncu Shaquille O'Neal ve Jermaine O'Neal'ın yedeği olarak geçiren Erden, 18 dakika 47 saniye oyunda kaldığı karşılaşmada 4 sayı, 6 ribaunt ve 1 asistlik performans sergiledi.

        Şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan geçen sezonun NBA finalisti Boston Celtics, maçın başından itibaren önde götürdüğü mücadeleyi zorlanmadan kazanmayı bildi. Yıldızlar topluluğu Celtics'de Nate Robinson 21, Kevin Garnett ve Ray Allen 13'er, Glen Davis 16, Pau Pierce 8 ve Shaquille O'Neal da 3 sayı ile oynadı.

        NBA'e önümüzdeki sezon veda edecek olan New Jersey Nets'den J.Farmar 16 sayı, Marrow 10 sayı ile karşılaşmayı tamamlarken, takımın en önemli skoreri Brooke Lopez sadece 5 sayı atabildi.

        2011-2012 sezonunda New York'a taşınarak ''Brooklyn Nets'' adını alacak ve New Jersey'e veda edecek olan Nets'in salonu Prudential Arena'da oynanan karşılaşmaya ilgi gösteren taraftarlar arasında Türkler'in de olması dikkat çekti. Salonda en ön sırada oturan New Jersey'li Türkler, zaman zaman Semih Erden'e tezahüratta bulunarak alkışladılar.

        Milli basketbolcu Semih Erden, maç sonrası soyunma odasında yaptığı açıklamada, takımda son zamanlarda çok daha fazla süre almaya başladığını ve okyanus ötesindeki lige her geçen gün daha çok ısındığını söyledi.

        Erden, en büyük hayallerinden birinin NBA'deki ilk yılında şampiyonluk yüzüğünü takmak olduğunu, takım olarak da bu güce sahip olduklarını belirtti.

        ''EN BÜYÜK SORUNUM YABANCI DİL''

        Amerika'da karşılaştığı zorluklarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan NBA'in çaylak yıldızı Erden, ''Beni zorlayan en büyük problem yabancı dil. Ancak bu sorunu aşmak için elimden geleni yapıyorum. Özel öğretmen tuttum. Ders alıyorum ve ilk geldiğim zamana göre çok daha iyi oldu. Maksimum bir iki aya kadar bu sorunumu çözeceğim'' dedi.

        Celtics takımı tarafından 2008 draftında 60. sıradan takıma seçilen Erden, sezon öncesi buraya geldiğinde takımda yer alıp almayacağının dahi belli olmadığının altını çizerken, ''Zor bir süreçten geçtim. Buraya sezon öncesi geldiğimde takımda kalıp kalmayacağımı bilmiyordum. Fakat bu kadar yıldız oyuncunun bulunduğu NBA'in en önemli iki takımından birinde oynama şansını elde etmek için çok çalıştım ve sonunda başardım'' diye konuştu.

        Boston şehri ve Amerika'nın kendisi için yabancı bir ortam olduğunu, bu ülkeye alışmaya çalıştığını kaydeden Erden, Türkiye'de Türk antrenörler ve oyuncularla beraber çalıştıklarını, kendi ülkesinde olmanın avantajını kullandığını söyleyerek, Amerika'da adaptasyon sorununu aştıktan sonra herşeyin kendisi için daha iyi olacağına inandığını ifade etti.

        Avrupa ve Amerika basketbolunun birbirinden çok farklı olduğunu da söyleyen milli basketbolcu, kurallara, stratejilere, setlere alışmanın hem zorlayıcı hem de çok heyecan verici bir süreç olduğunu belirtti.

        ANTRENÖRÜ RIVERS, ERDEN'DEN MEMNUN

        Maç sonrası milli basketbolcu ile ilgili açıklamalarda bulunan Boston Celtics'in antrenörü Doc Rivers ise, Avrupa ve Amerika'da oynanan basketbolun birbirinden çok farklı olduğunu, Erden'in hem genç olması hem de Avrupa'dan gelmesi nedeniyle lige ısınmasının biraz süre alacağını kaydetti.

        Çaylak oyuncu için, ''sahada çok agresif ve bu benim en çok hoşuma giden yanı'' ifadesini kullanan Rivers, ''Son zamanlarda biraz daha oyuna katılması için çaba sarf ediyorum. Oyun sırasında da sürekli yanıma çağırarak yapması gerekenleri söylüyorum ve hatalarını vurguluyorum. Amerika'daki oyun sistemi Avrupa'ya göre çok daha farklı. Buna alışmasının zaman alacağını ben de biliyorum. Ancak o süreci aştıktan sonra iki O'Neal'la birlikte daha çok faydalanacağımız bir oyuncu olacak'' dedi.

        OMUZUNDAN AMELİYAT OLMAYACAK

        Sezon başından beri omuzundan sakatlığı bulunan ve 1 ay önce ameliyat olması gündeme gelen Erden'in bu sakatlığının düzelme aşamasında olduğu öğrenildi.

        Boston Celtics antrenörü Doc Rivers, daha önce ameliyat olması gündeme gelen Erden'in sakatlığının iyiye gittiğini, ameliyat olmadan ve takım içinde yer alarak bu süreci atlatmasının da olumlu olduğunu söyledi.

        Milli basketbolcu ise, ''Shaquille O'Neal ve Jermaine O'Neal da çok sakatlık geçiriyor. Benim omuzumdaki problem de takım için ciddi bir sorun yaşatmıştı. Ancak, özel bir koruyucu ile maçlara çıkıyorum ve tedavi sonrası artık düzelme aşamasına girdim'' dedi.

        NBA'deki ilk sezonunda şu ana kadar 16 resmi karşılaşmaya çıkan Semih Erden, 3.4 sayı ortalaması ile mücadele ediyor. Ortalama 11 dakika 6 saniye sahada yer alan milli oyuncu, bu süre içince 0.7'si hücumda, 1.3'ü de defansta olmak üzere 2 ribaunt ortalamasına sahip. Erden'in 16 karşılaşmadaki asist ortalaması ise 0.6 oldu.

        Erden, 1946 yılından bugüne devam eden NBA ligi'nde 17 şampiyonluk kazanan ve ''ligin en çok şampiyon olan takımı'' ünvanını Los Angeles Lakers ile paylaşan Boston Celtics ile iki yılık sözleşme imzalamıştı.

        DİGER MAÇLAR

        Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Phoenix Suns, evinde Washington Wizards'ı 125-108 yendi. Maçta 19 dakika sahada kalan Hidayet, 7 sayı, 4 ribaunt, 3 asistle oynadı.

        GECENİN DİĞER SONUÇLAR:

        Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers: 102-92

        Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors: 114-109

        Denver Nuggets - Memphis Grizzlies: 108-107

        Phoenix Suns - Washington Wizards: 125-108

        San Antonio Spurs - New Orleans Hornets: 109-84

        Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers: 100-91

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ