Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Türkiye’yi sarsan ve 25 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında sağlık sorunları nedeniyle sorgulaması bitmeyen Aziz Yıldırım dün bir kez daha hakim önüne çıktı. 14. Ağır Ceza Hakimi Hadi Çağdır, 5.5 saatlik sorgu sonunda, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’in ‘tutuklama talebini’ karara bağladı. ‘SUÇ AMAÇLI ÖRGÜT KURMAK’, ‘ÖRGÜT YÖNETMEK’ ve ‘ŞİKE YAPMAK’ suçlarıyla tutuklanan Yıldırım, Metris Cezaevi’ne yollandı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından ‘suç örgütü kurmak ve şike’ suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Aziz Yıldırım, 3. kez çıktığı hakim karşısında tutuklandı. Sağlık sorunları nedeniyle sorgusu yarıda kalan ve önceki geceyi Şişli Etfal’de geçiren Başkan Aziz Yıldırım dün saat 14.05’te hastaneden çıkarıldı. Başhekimlik girişinden yürüyerek çıkan Aziz Yıldırım, ambulansa bindirilerek bir kez daha Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Yıldırım’ın getirildiği ambulansa, Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne ait 4 polis aracı eşlik etti.

1 gün önce avukatlarının getirdiği takım elbiseyi giyen Yıldırım dün ise beyaz bir tişört giydi, ceketini elinde taşıdı. Yıldırım adliyeye alındıktan yarım saat sonra Hakim Hadi Çağdır’a ifade vermeye başladı. Sağlık sorunları nedeniyle 3 kez

kesilen ifade verme işlemi 18.15 sıralarında sona erdi. 1 saatten fazla süren bekleyişin ardından ise Yıldırım’ın tutuklandığı açıklandı. Yıldırım, ambulansla Metris Cezaevi’ne götürüldü.

PAZAR BAŞLADI VE BİTTİ

3 Temmuz Pazar günü başlayan operasyonda son tutuklama da pazar gerçekleşti.

Yıldırım’ın cumartesi günkü sorgusu sırasında adliyeye eşyalarının olduğu bavul

getirilmiş, başkan avukatlarına “İpimi çekmişler” diyerek umutsuzluğunu dile getirmişti.

AİLE ŞOKA GİRDİ

Aziz Yıldırım’ın cezaevine gönderilmesi, başkanın ailesinde büyük üzüntü yaşattı. Yıldırım’ın kardeşleri Ali ve Acar ile kızları yıkım yaşadı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ