Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Galatasaray - Beşiktaş derbisinde gözler Sosa ve Sneijder'da olacak - Galatasaray Haberleri

        Türk Telekom Arena’daki dev maçta ‘10 numara’ isimler sahada olacak. Bu sezon ortaya koyduğu müthiş performansla Galatasaray’ı sırtlayan Wesley Sneijder ile son haftalarda Beşiktaş’ın ayakta kalan tek ismi olarak öne çıkan Jose Sosa, derbiye damga vuracak. Bu dev kapışma öncesi Aslan’ın ‘Sneiper’ı daha skorer bir görüntü ortaya koyuyor. Cimbom’a bu sezon ligde 14 golle katkı yapan Hollandalı yıldıza karşın Sosa’nın 5 golü bulunuyor. Ancak ‘pozisyon hazırlama’ konusunda ise Sosa önde... Arjantinli’nin ligdeki 9 asistine karşı, Sneijder’in asist sayısı 4.

        NAMAĞLUP MUSLERA

        Yaptığı birbirinden değerli kurtarışlarla Galatasaray’ın liderliğinde çok büyük pay sahibi olan Fernando Muslera, Beşiktaş’a geçit vermiyor. Uruguaylı eldiven, kariyeri boyunca Beşiktaş’a karşı 9 maça çıktı. Muslera bu 9 maçta da yenilgi görmedi. Sarı-Kırmızılı ekibin başarı file bekçisi bu gece de Beşiktaş karşısındaki ‘namağlup’ unvanını korumaya çalışacak.

        YILDIZ ŞİFRESİ 7!

        Bu sezon 4. yıldız için kapışan Galatasaray ile Fenerbahçe, 2001-02 sezonunda bu kez 3. yıldız için karşı karşıya gelmişti. Cimbom, ezeli rakibinin 3 puan önünde 3. yıldızı ilk takan ekip olmuştu. Ancak burada ilginç bir nokta dikkat çekiyor. Sarı-Kırmızılılar, 2001-2002 sezonunda son 7 lig maçında 6 galibiyet, 1 beraberlik almış ve gol yememişti. Galatasaray bu sezon da son 5 maçta gol yemedi ve 4. yıldız yolunda 2001-2002 sezonunu hatırlattı.

        TEK GOLCÜ SIVOK

        Beşiktaş’ın mevcut kadrosunda daha önce Galatasaray’a karşı gol sevinci yaşayan tek bir oyuncu bulunuyor. O da Tomas Sivok... Çek stoper, geride kalan derbilerde Cimbom’u 2 kez avladı. Galatasaray’da ise Beşiktaş’a karşı gol atmış tam 7 isim var. (Felipe Melo (4), Selçuk İnan (2), Hakan Kadir Balta, Aydın Yılmaz, Umut Bulut, Emre Çolak, Burak Yılmaz (1).

        REKOR VE SİFTAH

        Kartal’da Demba Ba sahaya iki amaçla çıkacak! Bu sezon derbilerde varlık gösteremeyen Senegalli, ezeli rakiplere karşı ilk kez gol sevinci yaşamak istiyor. Demba Ba bunu başarırsa ligde 19 gole ulaşacak ve Nouma’yı geride bırakıp “Beşiktaş formasıyla bir sezonda ligde en fazla gol atan yabancı’ unvanını ele geçirecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ