Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Galatasaray Sinan sağa park ediyor - Galatasaray Haberleri

        HABERTÜRK SPOR

        Sarı-Kırmızılı kulüpte Burak Yılmaz’ın sakatlığı nedeniyle kadroda kelebek etkisi yaratan bir değişim yaşanacak. Yaklaşık bir ay boyunca forma giyemeyecek olan Burak’ın yokluğunda Lukas Podolski’yi forvet hattına çekmeyi planlayan Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, sağ kanadı ise taraftarların artık ilk 11’de şans verilmesini istediği 21 yaşındaki genç gurbetçi Sinan Gümüş’e teslim etme kararı aldı. Sinan’ı hazırlık kampındaki başarılı performansı nedeniyle talipleri olmasına rağmen kiralık olarak göndermeyen Hamzaoğlu’nun, genç forvetten artık 11’de faydalanacağı öğrenildi. Atletico ve Trabzon maçlarında oyuna girdikten sonra getirdiği hareketlilikle dikkat çeken, Avni Aker’de bir şutu da direkte patlayan genç yıldız adayı, geçtiğimiz sezon başında Almanya’nın Stuttgart kulübünden transfer edilmişti.

        20 MAÇTA 26 GOL, 9 ASİST

        Mayıs 2019’a kadar kontratı olan Sinan Gümüş, geçen sezon U-21’deki müthiş futboluyla adından söz ettirdi. 20 maçta 9 asist yapıp, 26 da gol atan Sinan, krallık tacını taktı. Sinan, G.Saray formasıyla ilk maçına Ziraat Türkiye Kupası’nda Makina Balçova Yaşam önünde çıkmış ve bir de gol atmıştı. Geçen sezon ligde 4 maçta toplam 90, kupada ise 6 maçta 245 dakika süre aldı. Bu sezon ise ligde Mersin ve Trabzon önünde toplam 38 dakika oynadı. Atletico’ya karşı son 20 dakikada görev yaptı.

        550 BİN EURO'YA OYNUYOR

        15 Ocak 1994’te Almanya’nın Pfullendorf bölgesinde doğan Sinan Gümüş, futbola TSV Aach-Linz takımında başladı. İlk olarak orta sahada oynayan Sinan, Pfullendorf altyapısında sol, sağ kanat ve forvet arkasında görev yaptı. 2011-12 sezonunda Stuttgart’a transfer oldu. Tayfun Korkut’un çalıştırdığı U-19 takımında kendisini gösterdi. 8 Temmuz 2014’te Erdal Keser’in girişimleriyle G.Saray’a transfer oldu. Geçen sezon 500 bin Euro’ya oynayan Sinan, bu sezon 550 bin Euro alacak. Maç başına da 5 bin Euro kazanacak.

        B PLANI UMUT BULUT

        Podolski’nin forvette, Sinan’ın sağ kanatta görev almasıyla Yasin Öztekin de rahatlayacak ve gerçek mevkisi olan sol kanada geçecek. Yasin böylece geçen sezon büyük bir uyum yakaladığı Wesley Sneijder ile yeniden yan yana oynayacak. Hamza Hamzaoğlu, Gaziantep önünde tek forvet olarak çıkacak olan Podolski’nin hücumda etkisiz kalması halinde Umut Bulut’u sahaya sürecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ