Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Mersin - Trabzonspor maçının yazar yorumları - Trabzonspor Haberleri

        HALUK AYYILDIZ | YOLUN SONU GÖZÜKTÜ

        Trabzonspor’da Şota Arveladze’nin artık suyu ısındı diyebiliriz. Çünkü ortada 4 maçtır ‘0’ çeken bir takım var ve bunun sorumlusu kesinlikle Şota Hoca’dır. G.Saray, Konya maçlarında tamam hakem hataları vardı anladık. Trabzonspor’un omurgasını kırdılar... Osmanlı ve Mersin mağlubiyetlerine nasıl bir kılıf bulacaksınız. Bence yönetilemeyen krizlerin sonucudur bu. Onur Kıvrak olayı, Erkan-Ekici kavgası... Bunların yansımaları bu kötü sonuçları doğurdu ve Şota Hoca adına da yolun sonu bana göre gelmiş oldu.

        Gelelim maça; Cavanda’yı sol bek oynatmak ne demek? Trabzonspor’un yediği 3 golün ikisinde Cavanda’nın büyük hatası var. Ben Cavanda’ya kızmıyorum. Çünkü adamın en iyi oynadığı yer sağ kanat ama o sol bek oynatıldı ve rezil edildi. Peki Mustafa Yumlu neden yok? Ya da kötü Douglas neden oynadı? Yani bunların hesabını verecek olan ben değil Şota Hoca’dır. Tarihe baktığımzda en son 2005- 2006’da Trabzonspor’un 4 maç üst üste kaybettiği vardı ve Şenol Güneş hocaydı sonra da istifa etti. Diyeceğim şudur; Şota Hoca ya gidecek ya da ‘ben bu işe tam sarılacağım’ diyecek ve görevine devam edecek...

        ‘Trabzonspor, Mersin maçında kötü mü oynadı?’ diye sorarsanız ‘hayır’ derim... Üç şutu da direkten döndü Yusuf, Cavanda ve Özer’le. Oynayan Trabzonspor’du ama golleri atan da Mersin’di. Bülent Hoca’yı tebrik ediyorum. Kısa sürede takımına kimlik kazandırmış. Ligin dibine demir atmış takımına hayat vermiş bu kötü kadrosuna rağmen. Trabzonspor’a bakıyorum elinde dünya yıldızı oyuncuları var. Demek ki bu iş iyi organize olamamaktan kaynaklanıyor.

        Sonuç olarak Trabzonspor’un acilen önce maç kazanması gerek. Yoksa yine deplasmandaki Sivas maçını da kaybederse, işte o zaman tehlike çanları yüksek sesle çalmaya başlar ve önüne de kimse geçemez.

        BÜLENT HOCA'YA HELAL

        Trabzon’a karşı elindeki bu kısıtlı kadroyla kazanabiliyorsa bize de kendisini tebrik etmek düşer.

        YUSUF'A BİR HALLER OLMUŞ

        Şota Hoca’nın hep şans verdiği bir oyuncuydu Yusuf. Ama ne hikmetse bu şansı kullanmamak için sanki büyük özen gösteriyor. Olacak iş değil!

        BÜLENT YAVUZ | GOL NİZAMİ HATA YARDIMCININ

        Trabzonspor, haftanın kapanış maçında Mersin’de önemli bir yenilgi aldı. Mersin İdman Yurdu’nun Bülent Korkmaz’la yakaladığı çıkış, şehre moral oldu. Hakem Bülent Yıldırım, ülkemizin en iyi hakemlerinden biri. Maçı da mükemmel yönetti. Ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, hakemin değil yardımcısının günahı. Asım Yusuf Öz, kritik pozisyonda bayrağını kaldırdı ve nizami golü iptal ettirdi. Bu gerçekten bir kırılma anıydı. Ondan sonraki bölümlerde hakem Bülent Yıldırım maçta başka hataya sebebiyet vermemek için çok çalıştı ve oyunu iyi yönetti. Kırmızı kart doğru bir karardı. Mersin’li oyuncunun, öncesinde bulunan sarısı ve sonraki sarı kartı ihracına neden oldu. Bu da doğru bir karardı. Faullerde doğruyu bulan hakem, ceza alanları içerisinde de hata yapmayınca bana göre notunu hayli yükseltti.

        NOTUM: 8.4 / İYİ

        PİEROYA GÖRE: 11 cm OFSAYT YOK

        Son dönemde hakem hataları nedeniyle başı ağrıyan Trabzon’un, Mersin maçında da canı yandı. Medjani’nin golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Lig TV ise pieroya göre oyuncunun 11 cm ofsayt olmadığını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ