Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş HABERTÜRK yazarları Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini değerlendirdi - Fenerbahçe Haberleri

        RVP-TÖRE GÖREVE | HALİL ÖZER

        Fenerbahçe son yıllarda taraftar faktörüyle iç sahadaki derbileri domine ediyor. Bu maçta da kazanmaya daha çok ihtiyaç duyan taraf olarak daha baskılı oynayacaklardır. F.Bahçe’de Robin van Persie mutlaka ilk 11’de olmalı. Beşiktaş’ta ise Gökhan Töre’nin oyuna ağırlık koyabileceğini düşünüyorum.

        BELİRLEYİCİ ALEXİS | MERİÇ MÜLDÜR

        Beşiktaş hücumu ve tempolu oyunu seviyor. Fenerbahçe ise sonuç odaklı bir takım ve o sonucu almayı genelde başarıyor. F.Bahçe RvP ve Nani’den tam istediğini alamasa da her iki takım da hücumda etkili. Beşiktaş pozisyonları gole çevirme anlamında önde. F.Bahçe’nin savunması çok az pozisyon veriyor. Beşiktaş’ta Alexis-Marcelo ilk kez bir derbiyi birlikte oynayacaklar. Maçın sonucunu Beşiktaş savunması ve özellikle de Alexis’in performansı belirler.

        KAZANAN İŞİ BİTİRİR | FAİK ÇETİNER

        Son yıllardaki derbilerin genelinde olduğu gibi Fenerbahçe saha ve seyirci avantajıyla bir adım önde. Maçın gidişatını Beşiktaş’ın oyun felsefesi etkileyecektir diye düşünüyorum. Çünkü Siyah-Beyazlılar galibiyet için mi sahada olacak, yoksa avantajını korumak için beraberliği mi düşünecek, bilemiyoruz. Bence maçı kazanan taraf sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyecektir. Beraberlik halinde ise avantaj yine Beşiktaş’ta olur.

        HOCALAR ÖNE ÇIKAR | SERDAR ALİ ÇELİKLER

        Fenerbahçe’nin de Beşiktaş’ın da ne oynayacağı belli. İki teknik adam da ‘A planları’ ile sahada olacaklar. F.Bahçe’de tartışma “RvP mi, Fernandao mu?” sorusu üzerinde olur. Onun dışında sistem ve mantalite aynen devam eder. Maçta ‘duruma göre’ pozisyon alan, formasyon ve oyuncu değişiklikleriyle damga vuran teknik adam maçı lehine çevirir. F.Bahçe’nin iç saha avantajına karşın Beşiktaş’ın Kadıköy’de kolay teslim olmadığını biliyoruz.

        BASKI F.BAHÇE’DE | ALİ GÜLTİKEN

        Bazı deplasmanlar vardır, mutlaka kazanmanız gerekir. Bu deplasman bir derbi ise risk biraz daha artar. Beşiktaş, Kadıköy’e bu şartlarda gitmiyor. Kazanmak zorunda olan, baskıyı yaşayan F.Bahçe... Oyun stili, oyuncu özelliklerine baktığımızda da Türkiye’nin en çabuk, en etkili çıkan takımı olmak Beşiktaş’ı başlangıçta avantajlı kılıyor. F.Bahçe’nin başta uygulayacağı baskıyı Beşiktaş topa sahip olarak kırabilirse, maçı kazanabileceği bir noktaya getirebilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ